Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix-hengst Delatio naar Qabil Ambak

Delatio onder Emile Faurie. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De internationale Grand Prix-hengst Delatio (De Niro x Rubinstein I) is verkocht. De bij meerdere Duitse stamboeken goedgekeurde hengst kwam in oktober 2018 bij Patrik Kittel onder het zadel en eindigde onlangs nog op de tweede plaats op de Wereldbekerwedstrijden in Lyon en Salzburg. De Maleisische Qabil Ambak is de nieuwe ruiter van de hengst en hoopt met hem naar de Olympische Spelen van Tokyo te gaan. 

Delatio werd tot en met de Intermédiaire II opgeleid en uitgebracht door Miranda Rongen en werd daarna verkocht aan Hof Kasselmann, die hem weer doorsluisde aan de Russische Elena Knyaginicheva. Op Hof Kasselmann werd hij enige tijd gereden door Bianca Kasselmann en later door de Brit Emile Faurie. Zijn daaropvolgende periode bij Patrik Kittel was van korte duur.

Denemarken

Delatio vertrekt niet naar Maleisië maar naar Denemarken. Qabil Ambak traint bij de Deense ruiter Denis Fisker. Ambak won zilver op de Asian Games in 2018 en heeft Delatio gekocht met het oog op Tokyo 2020.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook