Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix-paard Sammy Deluxe ingeslapen

Hubertus Schmidt heeft afscheid moeten nemen van Sammy Deluxe (Sir Donnerhall x Florestan). Het Grand Prix-paard werd ingeslapen nadat hij bij een ongeluk op stal zijn been brak. De Westfaals-gefokte ruin werd elf jaar oud.

Sammy Deluxe werd eerder deze maand geopereerd aan zijn griffelbeen. Bij het opstaan in zijn stal gleed hij uit, kwam ten val en brak daarbij zijn been. Omdat herstel onmogelijk bleek, werd de ruin ingeslapen.

Louisdor Cup

Sammy Deluxe kwam op zesjarige leeftijd in training bij Hubertus Schmidt. Kort daarna kocht de Duitse routinier het paard voor zichzelf. Stalruiter Mercus Hermes bracht de bruine ruin uit op S-niveau en een jaar later nam Schmidt de teugels over. Hij startte hem in de Lichte Tour. In de finale van de Louisdor Cup in Frankfurt eindigde het duo als achtste.

Internationale Grand Prix

In 2014 debuteerde Schmidt met Sammy Deluxe in de internationale Grand Prix. De hoogste internationale score werden neergezet op CDI Cappeln, met 71,420% in de Grand Prix en 70,353% in de Spécial. Het CDI München in november 2015 was de laatste internationale start van de combinatie. Vervolgens werd Sammy Deluxe nationaal uitgebracht door Ivan Nieto Sanchez, de Spaanse stalruiter van Schmidt.

“Een paar weken geleden wonnen Ivan en Sammy de Grand Prix en de Spécial in Zierow. We keken enorm uit naar het wedstrijdseizoen maar het heeft niet zo mogen zijn”, vertelt Hubertus Schmidt.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/HubertusSchmidt/Eurodressage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook