Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix-paard Vivaldi verder onder Yoeki Bos

Mark van de Donk, hier met Vivaldi. Foto: Shot Hippique/Robin Bouwer

Mark van de Donk heeft de teugels van zijn Grand Prix-paard Vivaldi GW (v. Jazz) overgedragen aan jeugdamazone Yoeki Bos. Op de Subtopwedstrijd in Harmelen maakte de kersverse combinatie vandaag een geslaagd wedstrijddebuut dat met een score van 66,84% goed was voor de derde plaats in de Prix St. Georges.

“Ik ben heel trots op Yoeki en onze ouwe trouwe Vivaldi”, meldt Mark van de Donk. “Vivje is al jarenlang onze nummer één. Van hem heb ik alles geleerd en samen de ‘magische’ Grand Prix mogen bereiken.”

Nog een ijzer in het vuur

De 18-jarige amazone is een leerling van Van de Donk en deed al internationale ervaring op met Winnetou (v. Redford) en Sandman (v. Regazzo). “Het doet ons erg goed om te zien dat Yoeki en Vivaldi al zo snel een combinatie vormen en elkaar goed aanvullen. Voor ons heel fijn dat onze vriend zo’n goeie plek heeft gekregen en voor Yoeki nog een ijzer in het vuur bij de young riders met kijk op de U25.”

Verder oefenen

Bos is in haar nopjes met de vijftienjarige ruin. “Ik rij hem nog niet zo lang en er zaten nog genoeg foutjes in de proef. Het is een heerlijk paard en we gaan weer lekker verder oefenen.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook