Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix-winnaar Azzurro eigenlijk gekocht als ‘speelpony’

Update
Danielle van Mierlo met Azzurro. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Danielle van Mierlo maakte met Azzurro (v. Rhodium) na een lange wedstrijdpauze vandaag  haar rentree in de ring. Het duo werd beloond met een score van 67,40% en won daarmee met flinke voorsprong de Grand Prix van de Subtopwedstrijd in Lisse. "Ik ben er super blij mee",  vertelt de amazone enthousiast.

“We waren een tijd niet gestart omdat m’n focus op de jongere paarden lag. Ik heb hem thuis doorgetraind en wil hem graag ook weer internationaal meenemen. Doordat onze scores om internationaal te mogen starten van langer dan een jaar geleden zijn, moeten we deze nu opnieuw behalen. Maar als het zo goed gaat als vandaag, hebben we die zo”,  legt Van Mierlo lachend uit.

Totaal geen moeite

Door de wedstrijdpauze was het voor Van Mierlo even afwachten hoe Azzurro in de ring zou reageren. “Het werk kost hem totaal geen moeite en hij liep heel fijn. In de eerste wissel van de eners aarzelde Azzurro iets maar daarna liep hij de serie mooi door. We hadden een slordigheidje in het halthouden dat ik normaal zou corrigeren. Maar vandaag dacht ik: ‘ach laat maar’. Er is dus zeker nog ruimte voor verbetering en dat geeft moed.”

Behoorlijke macho

Het is toevallig dat de inmiddels twaalfjarige Azzurro Grand Prix loopt, want eigenlijk was de Rhodium-zoon aangekocht voor de moeder van Danielle van Mierlo. “We gingen destijds voor een ander paard kijken en daar liep Azzurro aan de longe. Hij was bloedmooi waarop m’n moeder besloot hem als speelpony voor zichzelf te kopen. Eenmaal bij ons thuis bleek hij een behoorlijke macho en iets te vlug voor m’n moeder. Toen ben ik hem gaan rijden en het is dus best toevallig dat hij zo’n goed Grand Prix-paard is geworden”, besluit de amazone.

Van Brenk twee keer in top vijf

De tweede plaats in de Grand Prix was voor Wijnanda van Brenk. De amazone reed Gribaldi-nazaat Urbanes met 64,45% naar de tweede plaats. Daarnaast behaalde ze met Vladimir (v. Krack C) het vierde resultaat van 62,65%

Inter II voor De Boer

In de Intermédiaire II werd de hoogste score genoteerd door Shanda de Boer met Rubel-dochter Eastend’s Zamira (65,99), gevolgd door Sanne Winters die met Ulixes (v. Welcome) 60,92% bijeen reed.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Charlotte Kruiniger: ‘Stijgende lijn met Uzzo te pakken’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!