Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix-winst voor Monique Hulsbosch-Pisart

In Benningbroek schreef Monique Hulsbosch-Pisart zaterdag het koningsnummer op haar naam. Met haar Winston (v. Rousseau) zette ze een winnende score van 64,02% neer en zette daarmee Leonie Buur-De Rooy op een achterstand van bijna 2,5%. 

Hulsbosch-Pisart kocht Winston als veulentje als opvolger voor haar toenmalige Grand Prix-paard Pablo. Ze viel destijds voor zijn bloederige type, fijne bewegingen en goede afstamming. Jaren later bleek dit een goede gok. Met hulp van haar instructeur Ed van der Meij leidde ze namelijk ook Winston op tot het hoogste niveau.

PSG-winst voor Van Craaikamp

Larissa van Craaikamp won in Barsingerhorn de Prix St. Georges met Don Camillo met 65,88%. In deze rubriek kwamen de meeste combinaties aan de start, waardoor ze redelijk wat concurrentie had. Van Bennie van Es had Craaikamp het meeste te vrezen. Hij stuurde Geartsje fan de iepene hikke (v. Fabe 348) handig de proef door, waarbij hij opvallend mooie kleine pirouettes kan draaien, en werd tweede met 64,85%. Romy Pielanen mocht het witte lint op komen halen. Ze stuurde Adagio (v. Ronaldo) naar 64,63%. Vierde werd Agnes van Assema met Levade’s Q (v. Quicksilber) (64,56%). Net buiten de prijzen eindigde Lotje Schoots met La Valencio’s Brentano, het paard waarmee haar partner Patrick Berends Grand Prix is gestart.

Hoogste dagscore voor Van der Poel-Lammers

In de gecombineerde Intermédiaire I-/ Intermédiaire II-rubriek werd de hoogste dagscore behaald. Priscilla van der Poel-Lammers reed Barrichello naar de winnende score van 66,84% en hield daarmee nipt Golda Nunes Naburro achter zich, die met Excellent Black een resultaat van 66,62% behaalde in de Intermédiaire II. Daniëlle Keur werd derde met Dettori (65,44%),

De jeugd aan zet

De organisatie van de subtopwedstrijd in Benningbroek had het ZZ-Zwaar over twee groepen verdeeld. In het kleine ochtendgroepje met vier starts won Judith Rijpkema met de door haar vader gefokte Geisha met 63,21%. Eind van de middag kwamen nog een aantal ZZ-Zwaar-ruiters in baan, waarbij de rubriek in handicap werd verreden met de Young Riders. De jeugd kaapte hier beide prijzen weg. Anton van Reedt Dortland won door met Calypsowald met 63,75%, gevolgd door Vivianne de Jong en Zavinko K (v. Hamlet) (62,79%).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.