Ga naar hoofdinhoud

Graves stoot Werth van de troon

Laura Graves met Verdades Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Laura Graves heeft op de nieuwe editie van de FEI-ranglijst Isabell Werth van de eerste plaats gestoten. Graves stond vorige maand nog op de derde plaats met haar KWPN'er Verdades (v. Florett As), maar heeft nu precies één punt meer dan de Duitse dressuurkoningin met Weihegold OLD (v. Don Schufro).

“Ik kan het eerlijk gezegd nog nauwelijks geloven”, vertelt Graves op Dressage-news over haar eerste plaats op de ranglijst. De 31-jarige amazone is de eerste Amerikaanse die tot de hoogste plaats van de FEI-ranglijst weet door te dringen.

Werth drie keer in top vijf

Werth is ondanks het verliezen van de leiding nog ijzersterk aanwezig in de top 5. Met Weihegold staat ze nu dus tweede, met Emilio (v. Ehrenpreis)  staat ze op de derde plek en met haar lievelingspaard Bella Rose heeft een sprong gemaakt van de 51-ste naar de vierde plek in de lijst. Cathrine Dufour is een plekje gezakt met Atterupgaards Cassidy en maakt nu de top 5 compleet.

Nederlanders

Edward Gal staat met Glock’s Zonik ongewijzigd op de negende plek en is daarmee de hoogst genoteerde Nederlander. Madeleine Witte-Vrees is een paar plaatsen gezakt met Cennin (v. Vivaldi) en staat nu op de 21-ste plaats en Emmelie Scholtens heeft met de 28-ste plek met Apache (v. UB 40) ook nog een plek in de top dertig.

Bekijk hier de lijst

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Dressage-news

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook