Ga naar hoofdinhoud

Grieteke Oldenburger: ‘Flabbergasted OSN vond zichzelf heel grappig’

Grieteke Oldenburger met Flabbergasted.

Onlangs eindigden Grieteke Oldenburger en de KWPN- en Deens goedgekeurde Flabbergasted OSN (voorheen bekend als Fashion Hill) al in de prijzen en Oosterwolde, vorige week in Eext schreven ze beide ZZ-Zwaar proeven op hun naam en vandaag waren ze ook weer goed voor een tweede en derde plek in het ZZ-Zwaar op de subtopwedstrijd in Harich. Met vooral een hele fijne, vloeiende eerste proef, die goed was voor 63,79%, was Oldenburger erg tevreden. 

“Flabbergasted is sowieso een feestje om te rijden. Hij is altijd vrolijk en de inzet is er altijd. Hij is qua karakter super gemakkelijk, makkelijker vind je ze haast niet. Ik was vandaag in Harich ook weer in mijn eentje, maar hup, je zet hem zo op de trailer, ik haal hem daar eraf, knoop ‘m vast, spoel hem na afloop daar lekker af.  Gewoon zo heerlijk makkelijk. Het is dan wel een goedgekeurde hengst, maar hij zou wat dat betreft ook prima mijn oude pony kunnen zijn, zo simpel.”

Grappenmaker

Oldenburger viel op met haar gemakkelijk ogende proef in de eerste baan. Flabbergasted liep heel vloeiend zijn oefeningen door. In de tweede proef nam hij het af en toe iets over van zijn amazone. Oldenburger lacht: “In de tweede proef vond hij zichzelf vooral heel grappig. Ach, dat moet ook kunnen. Hij liet hele goede dingen zien, maar er waren ook echt onderdelen waarvan ik dacht ‘toe nou even joh, dit zou je nog niet eens zo doen in een L-proef!’. Ik had nog zitten twijfelen of ik misschien maar één proef had moeten rijden, ik had het zelf namelijk wel een beetje gehad na de eerste proef. Het was ineens zo benauwd en ik zat er de eerste proef voor mijn gevoel al net wat te lang op. Met dat losrijden ben ik nog wat aan het doktoren: wanneer is het goed, wanneer heb je nog net wat tijd nodig, wat is wijsheid?”

Puber

Oldenburger rijdt de hengst nu ongeveer 1,5 jaar en heeft vanaf het eerste moment een enorme klik met hem. “Hij is gewoon ontzettend grappig en wil altijd werken. De proeven loopt hij met twee vingers in de neus, zo veel veer en lossigheid, makkelijk op achter en simpel te sluiten. Soms is hij nog iets voor me aan daarin, maar het is ook nog maar een puber”, aldus Oldenburger.

Bischot aan zet

De winst in het ZZ-Zwaar ging beide keren naar Hester Bischot met Dancer Again met scores van 66,5% en 61,14%. De bruine viel in positieve zin op door het krachtige achterbeengebruik en de actieve, mooi van de grond gesprongen series. Wies Zwanikken werd in de eerste proef derde (63,29%) met Flying Dutchman en Petra Duindam werd een keer tweede in de tweede proef met Cash P&P (v. Johnson)(60,64%).

Bruntink wint PSG

In de Prix St. Georges voerden Vai Bruntink en de KWPN-hengst Ebony de lijst aan. Met een score van 70,53% waren ze niet te kloppen en verwezen ze Jennifer Sekreve en San Siro naar een tweede plek. Hun proef was goed voor 68,09%. Met deze scores vormden de dames de kopgroep. Hennie Roffel werd derde met Douwe van R. (v. Maurits 437) met 63,68% en Margriet Koopmans en Tallina K.W. (v. Dries 421) werden vierde (62,7%).

GP overwinning Van Der Hauw

In de Intermédiaire I waren Marc-peter Spahn met dekhengst Elias 494 en Gita Hoogers met de tuigpaardgefokte Brooklyn aan elkaar gewaagd. Spahn pakte met een score van 63,88% nipt de winst, tegenover 63,68% voor Hoogers.
In de Grand Prix ging Linda van der Hauw met het oranje lint naar huis. Ze stuurde LN Tiadette naar 65,30%, twee procent meer dan Bruntink en Chardonnay die tweede werden.

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook