Ga naar hoofdinhoud

Grote overwinning Dujardin en Mount St John Freestyle in Hartpury

Update Video
Charlotte Dujardin is onverslaanbaar met haar jonge talent Mount St John Freestyle (v. Fidermark I). De negenjarige merrie, die door Carl Hester wordt getipt als Valegro's opvolger voor Tokio, liep gisteren in de Prix St.Georges op het dressuurfestival in Hartpury naar maar liefst 80.96%. Ook met het tweede Mount St. John-paard, Kom Fairytale (v. Fürst Heinrich), won Dujardin. Dit maal in de Inter I en met een score van 71.62%.

“A brilliant day”, schreef Charlotte Dujardin op haar Facebook-pagina na de overwinningen in Hartpury. Met 10% voorsprong op de nummer twee was de Olympisch kampioene oppermachtig in de Prix St.Georges met Fidemark-dochter Mount St John Freestyle. Twee van de drie juryleden gaven Dujardin zelfs percentages boven de 82%, daar stak de 77.89% van de jury bij M schril tegen af. Het leverde Durjardin een totaal van 80.96% en een finaleplaats op voor de Gala-avond op zaterdag in Hartpury.

Ook En Vogue naar finale

Met haar tweede paard in de Prix, En Voque, kreeg Charlotte Dujardin te maken met spanning in het begin van de proef. Met de nog onervaren zoon van Jazz uit de Carla-stam werd ze vierde maar plaatste zich wel voor de finale.

Kom Fairytale wint bij debuut

Dujardins tweede overwinning van de dag was met de negenjarige Mount St John Kom Fairytale. In de Inter I werd ze unaniem op kop gezet en kreeg een eindtotaal van 74.04%. Charlotte Dujardin zei: “Ik ben erg blij met haar – ze is nog behoorlijk onervaren voor haar leeftijd en heeft nog nooit in zo’n entourage gelopen. Het was vandaag haar eerste Inter I en ze was een beetje moe naar twee dagen van wedstrijden in de hitte. Ik ben erg blij hoe ze zich gedraagt op de wedstrijd – ze wil echt haar werk doen en ze is een goed Grand Prix-paard voor de toekomst.”

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Hartpury Festival/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.