Ga naar hoofdinhoud

Haddad met nieuwe Grand Prix-troef naar Amerika

Catherine Haddad, hier met Winyamaro

De Amerikaanse Catherine Haddad heeft een nieuw Grand Prix-paard aangeschaft. Ze ontdekte de negenjarige Deens gefokte Patronus (Heslegård's Platin x Heslegård's Louis) op een video en kocht het dier. “Ik denk dat hij één van de beste paarden is die ik in mijn carrière heb gehad”, aldus Haddad over Patronus, die van oorsprong de naam Heslegård's Paganini droeg. De aanschaf van Patronus is niet de enige verandering. Haddad verhuist op 31 oktober terug naar Amerika. Ze woonde sinds 1993 in het Duitse Vechta.

Patronus was eerder in eigendom van Lykke Reichert, die het dier ook opleidde. In het voorjaar liep hij zijn eerste wedstrijd in de Grand Prix. “Ik ben dol op zijn potentieel en zijn trainbaarheid, maar ik heb geen haast om hem uit te gaan brengen op wedstrijd. Ik ga hem eerst rustig trainen”, aldus Haddad.

Catherine Haddad trouwde vorig jaar met dierenarts Greg Staller en verhuist dit najaar naar de Amerikaanse Jorge Gabriels’ Casa Lusitana stallen nabij Wellington (Florida) om dichter bij haar partner te kunnen zijn. Ze neemt tien paarden, twee honden en een ruiter en groom mee. “Het doet pijn om Duitsland te verlaten, maar dit hoofdstuk van mijn leven is afgesloten.” Mogelijk kom ze volgend jaar aan het einde van het lente voor een wedstrijdseizoen terug naar Europa.

Bron: Horses / Eurodressage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook