Ga naar hoofdinhoud

Hans Peter Minderhoud: ‘Gaan we nu ook los op springmannen?’

Hans Peter Minderhoud met Glock's Dream Boy. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Zowel het Nederlandse dressuurteam als de Oranje springmannen zijn in Tryon op de Wereldruiterspelen als vijfde geëindigd in de landenwedstrijd. Beide teams haalden in 2015 voor het laatst op een internationaal kampioenschap een teammedaille en beide teams zijn met die vijfde plaats zeker van Tokyo. Hans Peter Minderhoud vraagt zich op Facebook af of de Nederlandse springruiters nu ook onderuit de zak krijgen.

“Onze springmannen, die vandaag tot het eind gestreden hebben, eindigen voor het derde jaar naast het podium als het om de teammedailles gaat. Wel een Olympisch ticket gehaald. Gaan we nu los op deze mannen?”, vraagt Minderhoud zich af.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

9 reacties op “Hans Peter Minderhoud: ‘Gaan we nu ook los op springmannen?’

 • Janneke

  Wat een pieperd. Het zijn twee volledig verschillende sporten. De springruiters horen op dit moment bij de wereldtop en elke wedstrijd telt de vorm van de dag zwaar mee.

  De dressuurruiters zijn goede ruiters met dito paarden, maar worden momenteel links en rechts ingehaald door de concurrentie.

  Appels met peren vergelijken dus. En vooroordeel bevestigend ten opzichte van dressuurruiters.

 • Willem

  Wat een huilebalk die Minderhoud ,op Gal na zullen we het met deze dresurruiters het nooit redden,

 • Jo

  Nee sorry Hans Peter dat zal niet gebeuren. Want spring liefhebbers zijn een stuk nuchterder en sportiever dan een hele groep dressuur liefhebbers.
  Troost je met de gedachte dat er een hele andere groep dresseur liefhebbers die wel respect voor jullie hebben maar net als de spring liefhebbers nuchter en sportiever zijn en meestal niet van zich laten horen.

 • Hans

  Als er wel een bondscoach dressuur was geweest, had die Minderhout misschien kunnen behoeden om zich zo te laten kennen. Een dergelijke uitlating wordt uit frustratie geboren, een frustratie over niet kunnen voldoen aan verwachtingen. Daar kun je als ruiter 2 dingen aan doen, zelf realistische verwachtingen hebben en de publieke verwachtingen temperen. Alleen moet dat vooraf, niet achteraf. De grootste frustratie is wat moeilijker te ondervangen, want dat er een boel betere paarden meestreden dan die van team Holland is overduidelijk.

 • Eriv

  Beetje kinderachtig van een van onze beste dressuur ruiters van dit moment (zegt men) is dit uit frustratie? Denk het wel, de dressuurwereld in Nederland kan naar mijn mening niet meekomen met de rest vd wereld op dit moment., waarom niet? Omdat de rest er gewoon veel vriendelijker en gemakkelijker uitziet! Het begint al op het voorterrein, het verschil word alleen maar groter.., De laatste bondscoach wilde dat graag veranderen, maar als niemand luistert word het voorlopig ook niet anders! Dus niet piepen maar zorgen dat er iets verandert! Succes!!

 • Marleen

  Vind t helemaal niet kinderachtig. Alleen onze nederlandse top ruiters doen gewoon keihard hun best. Hebben mss niet t team waarin er 1 80% haalt wat in het verleden met salinero, parzival en totilas wel was. En dan is t niet frustrerend dan ze (maar) de 5e plek met het team halen, maar de grote bek van alle mensen aan de kant die vaak zelf nog niet in de buurt zijn gekomen van uberhaupt een kleine prestatie. Ze wisten waarschijnlijk zelf als team al dat ze het zwaar zouden krijgen maar als je dan tegen zulke sterke goede combinaties rijdt is t als topsporter niet leuk om na elke wedstrijd bakken stront over je heen te krijgen. Vergeet effe niet dat deze ruiters ook heel vaak wel met een medaille thuis zijn gekomen als team en individueel sommigen van hun! Heel jammer dat je als liefhebber van je sport je eigen ruiters zo te kakken moet zetten wat dat betreft kunnen de stuurlui aan wal nog een hoop leren van de duitsers die blijven namelijk altijd roepen hoe geweldig hun ruiters zijn en die domme juryleden gaan t dan van zelf geloven!!

 • Henk

  @Marleen, de andere mensen reageren op de uiting van Hans Peter. Niet op het feit dat de beste dressuur-stuurlui aan wal staan.
  De springfans en spring-stuurlui zullen nooit los gaan over deze hard werkende ruiters en toppaarden aangezien ze bijna week aan week GP’s en rankingproeven winnen en na de WEG in Caen met dubbel goud te hebben afesloten een paar Nation Cup finales hebben gewonnen. Ook die van 2017! En en passant haalde onze nummer 1 van de wereld nog Europees zilver vorig jaar. In Tryon deden 25(!) landen een poging om een medaille te winnen en kunnen we stellen dat de globalisering van de springsport geslaagd is. De springsport is meer omgeven met respect, horsemanship en relativeringsvermogen en minder met afgunst en ‘los’ gaan op prestaties en jury’s. Relativeren zit de springwereld in het bloed omdat je dat moet kunnen aangezien een simpele lichte aanraking van een balk het verschil maakt.

 • Maarten Dijkerman

  Hans Peter Klein voorbeeldje over verschil tussen dressuur en springruiters:als het op jouw THUIS concours Arnhem 30graden is ga jij met een politiek correcte smoes over dieren welzijn(nog wat puntjes scoren bij Henk en Ingrid ook nog)naar huis en moet Gerco die daar gewoon gestart was van nood ook naar huis.
  Nog eentje:staan janken bij het hek Vd oostvaarders plassen of daadwerkelijk actie ondernemen(Albert Voorn)
  Overigens vindt ik het klasse wat jij en je mattie keer op keer uit jullie paarden weten te halen maar moest dit als springruiter/instructeur(als broodwinning dit jaar beginnend aan mn 43e jaar)toch even kwijt.

 • martha

  Laten we nu eens rustig kijken naar de para dressuurruiters en -amazones. Die zeuren nergens over, halen allemaal medailles binnen, winnen als team GOUD en hebben gewoon plezier met en vertrouwen in hun coach en trainers.
  Hulde!
  Maar zo raar? Daar hoor je niets tot zeer weinig over in de media. Daar kan ik nou “los op gaan”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook