Ga naar hoofdinhoud

Hans Peter Minderhoud: ‘Opleiden is altijd al een passie geweest’

Hans Peter Minderhoud met Dream Boy Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na afloop van de Wereldbekerwedstrijd in Mechelen interviewde FEI winnaar Hans Peter Minderhoud, die Glock's Dream Boy N.O.P. (Vivaldi x Ferro) met 83,665% naar een nieuw persoonlijk record stuurde. Minderhoud won in 2016 de Wereldbekerfinale in het zadel van Glock's Flirt (Florestan I x Gauguin de Lully) en kijkt er naar uit dit seizoen weer de finale te rijden.

“De Wereldbekerfinale is ieder winterseizoen het hoofddoel”, vertelt Minderhoud in het interview. “In 2016 won ik de finale voor de eerste – en de laatste – keer en ik kijk er heel erg naar uit om de arena weer in te rijden. De kwalificatiewedstrijden zijn altijd mooie wedstrijden in leuke steden.”

Gentleman

Dream Boy maakte vorig jaar april zijn internationale Grand Prix-debuut en loopt dit jaar zijn eerste Wereldbekerwedstrijden. “Dream Boy is echt een gentleman. Hij is erg lief en heeft een prachtig type. Als jong paard was hij altijd best fris met losrijden en raakte daarbij veel energie kwijt, maar nu hij meer ervaring heeft kan je hem mooi opbouwen en in de ring het beste laten zien.”

Passie

Minderhoud maakte in 2001 naamsbekendheid door Rubels (Rafürstinels x Amethist) naar de Wereldtitel bij de Jonge Dressuurpaarden te sturen. Daarna won hij meerdere malen de Pavo Cup en KWPN Hengstencompetitie alvorens hij doorbrak op internationaal Grand Prix-niveau. “Ik vind het heel leuk jonge paarden op te leiden tot het hoogste niveau. De dressuursport is altijd een passie van me geweest.”

Bekijk hier de video:

Bron: FEI/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook