Ga naar hoofdinhoud

Hans Peter Minderhoud scoort 70,92 procent in Grand Prix Spécial

Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud reed zojuist in de Grand Prix Spécial met de merrie Exquis Nadine. De score werd 70,92 procent, hiermee staat de sympathieke ruiter voorlopig op een derde plaats. Hij is bovendien verzekerd van een plaats bij de laatste vijftien ruiters die mogen starten in de kür.

,,Nadine had erg veel energie, maar liep aan het eind een beetje leeg”, vertelde Hans Peter na afloop van de proef tegen Horses.nl-verslaggever Fabian Brockötter. Last van haar blaas had Nadine dit keer niet. ,,Ik ben van tevoren nog afgestapt, maar Nadine hoefde dit keer niet te plassen.” Hans Peter Minderhoud concludeerde dat hij tevreden was over zijn proef, maar dat de score enigszins tegenviel.

De Russiche amazone Alexandra Korelova staat met de ruin Balagur, een Orlovdraver die begon als draver, toen circuspaard en daarna politiepaard was voordat hij als dressuurpaard ontdekt werd, op een eerste plaats met 71,40 procent. Bernadette Pujals, die met de Weltmeyerzoon Vincent voor Mexico uitkomt, staat voorlopig tweede met 71,00 procent.

Klik hier voor de tussenstand van de Grand Prix Spécial.

De kopgroep van de Grand Prix Spécial zit in de laatste groep starters. Anky van Grunsven start om 17.05 uur (Nederlandse tijd), Heike Kemmer rijdt om 17.35 uur voor Duitsland en Isabell Werth komt als laatste in de ring en wel om 17.45 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook