Ga naar hoofdinhoud

Hans Peter Minderhoud stijgt naar tiende plaats

Op de wereldranglijst dressuur is Hans Peter Minderhoud met Glock’s Flirt opgeklommen van de twaalfde naar de tiende plaats. Opvallend, aangezien Flirt al langere tijd aan de kant staat. Vlak voor de Wereldbekerfinale raakte hij geblesseerd en sindsdien kwam de ruin niet meer in de baan.  

De ranking wordt aangevoerd door Isabell Werth met Weihegold Old. Evenals vorig staat zij ook nu weer bovenaan. De ongeëvenaarde amazone uit Duitsland staat bovendien met Emilio 107 op de vierde plaats en met Don Johnson FRH op de zesde plaats.

Geen Duitse top-3 meer

Lange tijd was de top-3 van de FEI ranglijst dressuur bezet door Duitse amazones. Daar is nu verandering in gekomen. Laura Graves neemt de 2e plaats in. Dat staat gelijk aan de hoogste positie die door Amerikaanse dressuurruiters ooit behaald werd, alleen Steffen Peters, Debbie McDonald en Lisa Wilcox klommen ooit zo hoog op de FEI-ranking. Op 3 staat Carl Hester met Nip Tuck. De Deense Catherine Dufour is met Cassidy, onder andere na haar prestaties in Aken, gestegen van de 10e naar de 7e plaats.

Dorothee Schneider met Sammy Davis jr. van 101 naar 19

Opvallende verschuivingen zijn er niet bij de eerste twintig, behalve dan die van de Duitse amazone Dorothee Schneider die met Sammy Davis Jr. van 101 naar de negentiende plek opschoof.

Edward Gal en Madeleine Witte-Vrees

Bij de eerste 20 bevinden zich ‘slechts’ twee Nederlanders. Naast Minderhoud is dat Edward Gal met Glock’s Voice op de twaalfde plaats. Madeleine Witte-Vrees valt met Cennin net buiten de top-20 met plaats 21.

Klik hier voor de volledige ranglijst van juli

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook