Ga naar hoofdinhoud

Hans Peter Minderhoud tweede in Central Park

Wie denkt dat bij de  dressuurring niet wordt gedanst, geklapt en gefloten heeft vannacht niet gekeken naar de live-stream vanuit New York. Isabell Werth mocht gisteravond de Central Park Dressage Challenge toevoegen aan haar lange rij overwinningen, maar Hans Peter Minderhoud werd op overtuigende wijze tweede in de betoverende ambiance van het Central Park in New York.

Werth stuurde in de Kür op muziek haar El Santo NRW op een mix van David Bowie liedjes naar een score van 82,04% en kreeg daarmee het publiek dansend op de tribune. “We hebben zojuist dressuur op muziek op zijn allerbest gezien”, sprak jurylid Stephen Clarke in zijn commentaar na afloop, en het publiek bevestigde deze conclusie met een daverend applaus.

Minderhoud werd tweede met Glock’s Flirt en kwam tot een score van 78,83%. “Wat een geweldig paard, met grote kracht en expressie,” zei Clarke. De Nederlandse ruiter was opgetogen over dit speciale evenement en was niet eerder in New York geweest. “De piste is echt fantastisch,” zei Minderhoud. “Natuurlijk hebben we in Europa ook geweldige locaties, maar voor de paarden maakt het wel het verschil uit. Ze zagen de ring alleen vandaag. Dit is heel anders dan een wedstrijd in Europa, maar de paarden ondergingen het allemaal prima. Ik denk dat El Santo en Flirt vrienden voor het leven zijn geworden. Ze willen steeds bij elkaar blijven”.

Ster van de avond was Steffen Peters en zijn twee jaar geleden met pensioen gestuurde Ravel. Voor deze speciale gelegenheid kwam de combinatie nog een keer aan start. “Om nog een keer deel te nemen en Ravel nog een keer te showen in het centrum van de wereld is echt heel speciaal”, aldus Peters.

Bekijk de wedstrijd terug via deze link.

Bron: Horses / Chronicle of the Horse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook