Ga naar hoofdinhoud

Dream Boy en Hans Peter Minderhoud met dik 75% naar winst in Mechelen

Hans Peter Minderhoud met Dream Boy Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op London Olympia won Hans Peter Minderhoud met de tienjarige Glock's Dream Boy (Vivaldi x Ferro) twee weken geleden ook al de Grand Prix, maar vandaag in de Wereldbekerwedstrijd in Mechelen ging er nog een schepje bovenop en bleef Dream Boy er zelf nog meer aan trekken. Met een persoonlijk record van 75,87% lieten Dream Boy en Minderhoud onder andere Helen Langehanenberg met Damsey (75,717%) en Therese Nilshagen met Dante Weltino OLD (74,783%) achter zich. Niet de minsten in het internationale topcircuit. 

Waar Dream Boy in het afgelopen seizoen nog vaak duidelijk moest worden aangemoedigd door Hans Peter Minderhoud, ging hij nu met meer looplust en vanzelfsprekendheid door de baan. Ook de piaffe-passage-tour (inclusief de overgangen) is duidelijk verbeterd en hetzelfde geldt voor de wisselseries. Waar Dream Boy eerder nog wel eens wat moeite had om de balans te houden in deze Grand Prix-oefeningen, lijkt het hem nu een stuk gemakkelijker af te gaan (en hoeft Minderhoud ook minder hard te werken). Dat zag de jury ook en met scores van 74,783% (Clive Halsall, GBR) tot 77,065% (Jacques van Daele, BEL) kwam hij gemiddeld uit op 75,87%.

Damsey en Dante Weltino

In de proeven van Damsey FRH onder Helen Langehanenberg en Dante Weltino OLD onder Therese Nilshagen, toch zeker geduchte concurrenten, slopen vandaag in Mechelen foutjes. Langehanenberg reed Damsey niet vol gas en hield nog wat in de tank voor de Wereldbeker-kür. Dat kostte haar de overwinning, want met 75,717% bleef het duo net onder Minderhoud. Daar weer achter kwam Dante Weltino OLD terecht (74,783%). Boven de 70% bleven ook Lusitano Coroado (Maria Caetano), Vancouver K (Judy Reynolds), Sir Donnerhall II (Morgan Barbancon) en Sir Diamond (Juliette Piotrowksi).

Cennin onder de 70

Cennin kwam met Madeleine Witte-Vrees niet verder dan 69,804% (8ste plaats) en Patrick van der Meer stuurde Zippo naar 68,587%.

Zonik opnieuw afwezig

Edward Gal stond met Glock’s Zonik (v. Blue Hors Zack) ook op de deelnemerslijst voor Mechelen, maar de hengst bleef net als in Londen afwezig. Voor de wedstrijd in Londen Olympia liet het Glock Horse Performance Center via facebook weten dat Zonik  niet goed at en koorts had, waardoor zij de wedstrijd in het kader van Zoniks welzijn aan zich voorbij lieten gaan, voor Mechelen werd niet bekend gemaakt waarom Gal en de zwarte hengst verstek lieten gaan.

Ook Ferdeaux (v. Bordeaux) stond eerst wel aangemeld, maar verscheen niet op de startlijst. De KWPN-hengst zou uitkomen in de Lichte Tour.

Uitslag


Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.