Ga naar hoofdinhoud

Hans Peter opnieuw in de race voor Zeeuwse titel ‘Sportman van het Jaar’

Hans Peter Minderhoud en Glock's Flirt. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Hans Peter Minderhoud is bij het Zeeuws Topsportgala, dat op 9 februari in Goes gehouden wordt, voor de achtste keer genomineerd voor de titel Sportman van het jaar. Daarmee is de uit Westkapelle afkomstige ruiter de meest genomineerde sporter in Zeeland.

Minderhoud, die overigens alleen in 2010 ook daadwerkelijk zijn nominatie verzilverde, was er zelfs nog een negende keer bij. In 2008 was er namelijk een aparte categorie voor de olympiërs gecreëerd door SportZeeland. De ruiter pakte dat jaar in Peking zilver met het Nederlandse team en ontving daarom een speciale prijs.

Wereldbeker

De topruiter dankt zijn nominatie voor de Zeeuwse eretitel aan zijn overwinning in de Wereldbekerfinale in Gothenburg met Glock’s Flirt (v. Florestan).

Concurrentie

Minderhoud neemt het in de verkiezing op tegen marathonschaatser Niels Mesu, die de Alternatieve Elfstedentocht won. Atleet Tim Pleijte, winnaar van onder meer de Kustmarathon, en Nederlands kampioen judo Sam van ’t Westende zijn de overige kanshebbers op de titel.

Jeanine Nieuwenhuis

In de categorie ‘Talent van het Jaar’ is de 21-jarige Jeanine Nieuwenhuis genomineerd. De amazone uit Serooskerke won vorig jaar met TC Athene (v. United) op het EK young riders in Oliva alle drie de proeven. Daarmee kreeg ze teamzilver en twee individuele gouden medailles omgehangen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/PZC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook