Ga naar hoofdinhoud

Happinez TC en Gimmick bovenaan in Pavo Cup Strijen

Hans Peter Minderhoud met Dream Boy. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Op de CK van Zuid Holland gisteren in Strijen stond naast de keuringsrubrieken ook een kwalificatie voor de halve finale van de Pavo Cup op het programma. Happinez TC en Gimmick werden in hun leefstijdscategorie bovenaan geplaatst met een score van respectievelijk 81 en 77 punten. De halve finale van de Pavo Cup vindt in augustus in Ermelo plaats.

Juryleden Arie Hamoen en Johan Hamminga gaven de hoogste score, 81, aan Happinez TC (v. Dream Boy) van f/e Tim Coomans en voorgesteld door Simone Both. “Een heel goed dressuurmodel met zeer veel uitstraling. Een paard met drie hele goede basisgangen”, aldus de jury. De score van de Dream Boy-zoon zou zelfs nog wat omhoog kunnen als hij iets meer zou ontspannen en losser zou blijven in zijn bovenlijn.

Bij de vijfjarigen ging de correct gebouwde Gimmick aan kop met 77 punten. Deze zoon van Carlton Hill VDL liet vooral een fijne galop zien en werd met een hele fijne aanleuning voorgesteld door zijn fokker Patrick van der Meer. De donkere vos staat geregistreerd bij H.P. Moerman in Maassluis.

Isah Cup

Tijdens CK Zuid-Holland vond ook een kwalificatie voor vierjarige springpaarden voor deelname aan de Isah Cup plaats. Twaalf paarden verschenen hiervoor in de ring en acht ervan kregen van jury Arnold Kootstra en Henk Dirksen hoger dan 21 punten en mogen hun geluk nogmaals beproeven in Ermelo. De hoogste score, 22, was deze keer voor het Stal Roelofs-fokproduct H.Meastro BB (v. Namelus R). Hij liet zich heel goed rijden door Dominique Greeve, kreeg een 8 voor het springen en toonde veel vermogen.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook