Ga naar hoofdinhoud

Harmsen en Verwaal op kop bij Subli Cup-selectie

Annemiek Harmsen met Jannes S Foto: Maarten Sluiter

Zaterdag werd er in Exloo de eerste selectiewedstrijd voor de Subli Cup verreden. Bij de vierjarigen was 85,6 punten de overwinning voor Annemiek Harmsen met Jannes S (v. Fairytale). Bij de vijfjarigen lag de winnende score iets lager met 77,8 punten. Deze score werd behaald door Linda Verwaal met Incredible LVD (v. Charmeur).

Voor de eerste selectie van de Subli Cup in Exloo hadden zich zes vierjarigen en vijf vijfjarigen aangemeld.

Immense score

Annemiek Harmsen gaf met de Fairytale-zoon meteen een duidelijk statement af door mar liefst 85,6 punten te scoren. Deze Fairytale-zoon uit een Dressage Royal-moeder stamt in de verte af van de Internationale springpaarden Vatinka, Zatinka DH en Blatinka.

Op enige afstand op de tweede plaats eindigde Femke Beljon met Jacuzzi M (v. Dundee M). Ook deze combinatie scoorde boven de 80 punten. Voor Femke Beljon, die haar debuut maakte met deze vierjarige, was dit de eerste keer dat ze een score behaalde boven de 80%.

Neefje van Axel

Bij de vijfjarigen reed Linda Verwaal de Charmeur-zoon Incredible naar de zege. Verwaal had tevens Incredibles halfbroertje James Bond mee bij de vierjarigen, maar hier besloot ze vrijwillig de baan te verlaten. Incredible daar en tegen wist onder Verwaal de juryleden te imponeren en een mooie score van 77,8 punten te behalen. Deze Incredible en James Bond zijn de neefjes van het Grand Prix-dressuurpaard Axel (v. Sandreo), die na een carrière in Frankrijk nu furore maakt onder Grete Püvi uit Estland.

Met 71,20 punten werd de tweede prijs bij de vijfjarigen in ontvangst genomen door Liseon Kamper met It’s a Pleasure (v. Arlando). Deze zelfde score werd behaald door de nummer drie Lisanne der Nederlanden met Il Fiore (v. Fürst Romancier). Der Nederlanden bezette ook de vierde plaats met de Gelderse hengst Ibsen B (v. Wynton).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook