Ga naar hoofdinhoud

Hartsuijker oppermachtig in eerste selectie Subli Cup

Dinja van Liere met Hartsuijker Foto: Equifoto

In de eerste kwalificatiewedstrijd van de Subli Cup 2017 in Delft stak Hartsuijker er zojuist bij de vijfjarigen met kop en schouders bovenuit. De hengst, die in de Subli Cup-finale bij de vierjarigen derde werd, kreeg voor zijn optreden met Dinja van Liere bijna zes punten meer dan de concurrentie. 

De hoogste punten kreeg de Johnson-zoon voor zijn draf en geschiktheid als dressuurpaard, voor beide onderdelen een 8.5. Het totaal voor Van Liere en de voshengst kwam uit op 75 punten.

Top drie

Mike IJfs eindigde met M&N’s Sonnia  op de tweede plaats. De hoogste cijfers, twee 7.5-en, kreeg het duo voor het vermogen tot schakelen en geschiktheid als dressuurpaard. In totaal kreeg de dochter van Stedinger een score op van 69.2 punten. Hot Chocolate volgde met Esmee van Gijtenbeek en mocht zich als derde opstellen voor de prijsuitreiking. De totaalscore van de zwartbruine hengst van Apache kwam uit op 68 punten.

De Subli competitie bestaat uit tien selecties (zowel indoor als outdoor), een halve finale en finale. De drie hoogste resultaten uit de selecties tellen mee voor plaatsing in de halve finale op 16 december bij Hippisch Centrum Harmelen. De beste vijftien paarden per leeftijdsgroep worden uitgenodigd voor deze halve finale. De beste vijf paarden per leeftijdsgroep worden uitgenodigd voor de finale tijdens Jumping Amsterdam op 25 januari.

De volgende Subli selectie vindt plaats op 16 juni tijdens [email protected] in Etten-Leur.

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook