Ga naar hoofdinhoud

Heidi Bemelmans chef d’équipe ponydressuur Zwitserland

De Zwitserse paardensportfederatie benoemde onlangs de Duitse Heidi Bemelmans voor de functie van teamtrainer en chef d'equipe voor de ponydressuur. Bemelmans moet de ponysport in Zwitserland een stimulans geven door het coachen en begeleiden van getalenteerde ponyruiters.

Een eerste ponyseminar vond plaats in oktober 2008 op Silvia Iklé’s dressuurschool in Niederhasli. Drieëntwintig ponyruiters en hun ouders woonden het evenement bij, waarbij werd gekeken naar de vaardigheden van de ruiters en hun pony’s.

Bemelmans trainde ponyruiters in Duitsland en Luxemburg en is verheugd dat ze de Zwitserse ponydressuur naar een hoger niveau mag tillen. Ze benadrukt de noodzaak van een goede basis en kwaliteitsvolle pony’s. ,,Het maakt niet uit welke ambities je hebt, je moet op elk niveau correct kunnen rijden. Heb je de ambitie om naar een EK te gaan, dan maak je zonder een kwaliteitsvolle pony weinig kans om je te kwalificeren”, zegt Bemelmans. Ze is van mening dat er alleen kans is op goede prestaties als ouders bereid zijn om tijd en geld te investeren in de opleiding van ruiter en een goede pony.

Momenteel heeft Zwitserland slechts twee topponyruiters, Estelle Wettstein en Nicole Guillebau. Om deze kleine groep groter te maken worden meer seminars georganiseerd.

Bron: Eurodressage

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook