Ga naar hoofdinhoud

Helgstrand 5e in Intermédiaire II-debuut

Andreas Helgstrand met Revolution - Foto: Helgstrand Dressage

Terugkomen op hoogste niveau in de dressuurring was het doel voor Andreas Helgstrand en met een score van 68,333 procent is de Deense handelaar én ruiter daar een stapje dichterbij gekomen afgelopen weekend. Met de negenjarige hengst Addict de Massa eindigde hij tijdens zijn debuut als vijfde in de Intermédiaire II tijdens een nationale wedstrijd in Vejle (Denemarken). 

Helgstrand maakte duidelijk dat hij terug wilde keren op hoogste niveau in de sport. In januari kocht hij drie paarden bij Sylvain Massa om dit doel te verwezenlijken. Een van die paarden was de hengst Addict De Massa (v. San Amour I), uit een Lusitano-moeder.

De hengst heeft het hele pakket, volgens Helgstrand. Het pakket is op dit moment in ieder geval compleet genoeg voor een vijfde plek in de Intermediaire II.

Marianne op 1

De overwinning in de rubriek was ook voor Stal Helgstrand; echtgenote Marianne Helgstrand eiste die op in het zadel van haar 15-jarige Lollipop (v. Lord Sinclair) met 71,360 procent.  Lollipop is vooral bekend onder de Brit Emile Faurie van stal Kasselmann, maar loopt al een aantal maanden onder Marianne Helgstrand.

Alle uitslagen

Bron: St-Georg.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook