Ga naar hoofdinhoud

Helgstrand gaat samenwerking aan met Leida Collins-Strijk in Spanje

Leida Collins-Strijk, hier met Romy (v. Royal Blend). Foto: Susan Stickle

Helgstrand Dressage heeft de activiteiten uitgebreid naar Spanje en is een samenwerking aangegaan met Grand Prix-amazone Leida Collins-Strijk. De amazone runt samen met haar echtgenoot Tim Collins een stal in Nederland en bracht daarnaast al veel tijd in Spanje door. Het echtpaar heeft er echter altijd van gedroomd om een ​​verkoopstal in Spanje op te richten. Spanje heeft de laatste jaren een aanzienlijke ontwikkeling doorgemaakt en de vraag naar topdressuurpaarden is sterk toegenomen.

“Veel mensen associëren Spanje met de PRE-paarden die wereldwijd bekend en gerespecteerd zijn. Maar doordat we door het land reizen en ruiters spreken, merken we dat er meer behoefte is aan goede paarden. Spanje heeft een enorm potentieel en door nauw samen te werken met Andreas kunnen we meerdere goede dressuurpaarden hier naartoe halen wat belangrijk is om nog meer ruiters te helpen succesvol te worden in de sport, legt Leida Collins-Strijk uit.

Bundeskampioen Eternity

“De eerste paarden van Helgstrand zijn gearriveerd en we zijn klaar om klanten te verwelkomen”, vervolgt Collins-Strijk. Volgens haar website daaronder de negenjarige ruin Eternity (Escolar x Sir Donnerhall). De Escolar-zoon was als driejarige onder Eva Möller kampioen op de Bundeschampionate, won als zevenjarige met Anne-Mette Strandby Hansen brons op het WK voor Jonge Dressuurpaarden en werd door Cathrine Laudrup-Dufour uitgebracht in de Lichte Tour.

Bron: Horses.nl/Persbericht

Eén reactie op “Helgstrand gaat samenwerking aan met Leida Collins-Strijk in Spanje

  • johan

    Leida even een Tip wordt een eventuele holding of samen werking ,samen met stal Helgstrand gevestigd in Nederland of Spanje ? Ik zou eerst kijken wat het gunstigste fiscale klimaat betreft, dit wat betreft het opzetten van zo iets moois ,dit ondanks vele negatieve berichten, die de laatste tijd over stal Helgstrand in de media zijn verschenen vind ik het knap dat je dit nog aan durft na deze berichten , in deze tijd !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.