Ga naar hoofdinhoud

Helgstrand-hengsten hebben snipperdagen

Andreas Helgstrand met Revolution - Foto: Helgstrand Dressage

Lang niet alle hengsten krijgen vrij op feestdagen, maar bij Helgstrand Dressage hoeven de dekhengsten op nationale feestdagen niet aan de bak. Op de website van Helgstrand Holland staat een behoorlijke opsomming van vrije dagen voor de hengsten van Andreas Helgstrand. De hengsten konden al genieten van vier vrije dagen met Pasen (18 tot en met 22 apri) en morgen wordt er ook geen sperma bezorgd vanwege Store Bededag (biddag). "Dat heeft te maken met de koeriers", legt Ginouque Schuurmans van Helgstrand Holland uit. 

De hengsten van Helgstrand die in Duitsland gestationeerd staan – Valverde, So Unique, Jovian, Danciero, Global Player, Vivino en Don Deluxe – zijn op 17 mei wel gewoon beschikbaar, evenals de hengsten van Deckstation Schockemöhle. Op de Helgstrand Holland-website worden 29 en 30 mei (Hemelvaartsdag) en 10 juni (Pinksteren) verder nog vermeld als vrije dagen.

Koeriersdienst

“Andreas Helgstrand werkt met een normale koeriersdienst en in Denemarken hebben deze koeriers vrij op deze dagen. Het is dus niet zo dat Andreas zijn hengsten deze dagen vrijaf geeft, maar ligt simpel aan het feit dat het sperma niet verstuurd kan worden op deze dagen.”

Bron: Helgstrand Holland / Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook