Ga naar hoofdinhoud

Helgstrand-hengsten hebben snipperdagen

Andreas Helgstrand met Revolution - Foto: Helgstrand Dressage

Lang niet alle hengsten krijgen vrij op feestdagen, maar bij Helgstrand Dressage hoeven de dekhengsten op nationale feestdagen niet aan de bak. Op de website van Helgstrand Holland staat een behoorlijke opsomming van vrije dagen voor de hengsten van Andreas Helgstrand. De hengsten konden al genieten van vier vrije dagen met Pasen (18 tot en met 22 apri) en morgen wordt er ook geen sperma bezorgd vanwege Store Bededag (biddag). "Dat heeft te maken met de koeriers", legt Ginouque Schuurmans van Helgstrand Holland uit. 

De hengsten van Helgstrand die in Duitsland gestationeerd staan – Valverde, So Unique, Jovian, Danciero, Global Player, Vivino en Don Deluxe – zijn op 17 mei wel gewoon beschikbaar, evenals de hengsten van Deckstation Schockemöhle. Op de Helgstrand Holland-website worden 29 en 30 mei (Hemelvaartsdag) en 10 juni (Pinksteren) verder nog vermeld als vrije dagen.

Koeriersdienst

“Andreas Helgstrand werkt met een normale koeriersdienst en in Denemarken hebben deze koeriers vrij op deze dagen. Het is dus niet zo dat Andreas zijn hengsten deze dagen vrijaf geeft, maar ligt simpel aan het feit dat het sperma niet verstuurd kan worden op deze dagen.”

Bron: Helgstrand Holland / Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook