Ga naar hoofdinhoud

Helgstrand met 56 paarden naar Herning

Andreas Helgstrand hier met Revolution. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met een record aantal van 56 paarden reist Andreas Helgstrand en zijn team naar de hengstenkeuring van het Deense stamboek en de wedstrijden daar om heen. Als op woensdag de keuring in Herning begint heeft Helgstrand een grote verhuizing er op zitten van onder meer 29 nieuw te keuren hengsten, de oudere hengsten en de dressuurpaarden voor het CDI. 

“Dit is het grootste aantal paarden dat we ooit hebben gehad voor een evenement”, vertelt Thomas Sigtenbjergaard van Helgstrand Dressage aan Ridehesten. Sigtenbjergaard heeft de logistieke leiding over het project.

29 nieuwe hengsten op DWB-keuring

Op de DWB hengstenkeuring worden zeventien driejarige hengsten, acht vierjarige hengsten en vier vijfjarige hengsten voorgebracht. Daarnaast worden zeven oudere hengsten, waaronder de twee wereldkampioenen Revolution en D’Avie, gepresenteerd.

10 paarden in kampioenschap

En dan heeft Helgstrand Dressage in totaal tien paarden die gekwalificeerd zijn voor het jonge paardenkampioenschap, waaronder het hoogst scorende paard uit de kwalificaties Elverhøj’s Raccolto (v. Sezuan uit gouden medaillewinnaar Polka Hit Nexen). Verder starten vier Helgstrand-paarden in het CDI. Drievoudig wereldkampioene Fiontini debuteert in de internationale Grand Prix onder Severo Jurado Lopez.

Ook heeft Helgstrand nog zes paarden die optreden in de gala-show.

Bron Ridehesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook