Ga naar hoofdinhoud

Helgstrand neemt grootste deel aandelen Kingsland over

Andreas Helgstrand

Helgstrand Dressage heeft 51% van Kingsland Equestrian gekocht. Kingsland is al jarenlang sponsor van Andreas Helgstrand. "De activiteiten van Helgstrand breiden zich wereldwijd uit en daarom past de overname van Kingsland Equestrian perfect in de strategie die we hebben opgesteld".

Kingsland Equestrian werd in 1999 in Noorwegen opgericht en is uitgegroeid tot één van ’s werelds grootste fabrikanten van ruitersportartikelen. Het bedrijf sponsort een groot aantal professionele topruiters, waartoe onder andere Charlotte Dujardin en Emmelie Scholtens behoren.

Grootse toekomst voor ogen

Met de overname van Kingsland hoopt Helgstrand op een grootse toekomst. “Met onze competenties en ons netwerk binnen de hippische wereld, kunnen we de toekomstige ontwikkeling van Kingsland Equestrian helpen verbeteren. We kunnen zowel middelen toevoegen in de vorm van persoonlijke competenties, maar ook investeringen financieren die Kingsland Equestrian naar een nieuw niveau kunnen tillen.”

Bron: Helgstrand Dressage

4 reacties op “Helgstrand neemt grootste deel aandelen Kingsland over

 • marcel dufour

  De tijd zal het uitwijzen maar iedere keer dat ik over Helgstrand lees bekruipt me het gevoel van één groot piramidespel.
  Misschien heb ik het fout maar ik denk het niet.

 • sollenburg

  Er zijn ook top managers en ondernemers.

 • Günter Friedrich Büsing

  Die Leute die ihr Vermögen mit Pferden verloren haben, passen in keine Reithalle. Aber die Leute die ihr Vermögen mit Pferden gemacht haben, passen in eine Telefonzelle!

 • Dick de Jong

  Beste Marcel,

  Ik denk dat de hele handel in het topsegment een piramide spel is.
  Onder aan de piramide (de fokkers, opfokkers en ruiters van de jonge paarden) verdienen in verhouding weinig aan hun werkzaamheden.
  De tophandel zoekt de krenten uit de pap en betaald vrij weinig voor de paarden en verkoopt ze weer voor top prijzen. Ze hebben natuurlijk de rijkere klanten. Als corona zo doorzet en de rijkere ondernemers niet meer investeren in de duurdere paarden zal de piramide misschien zelfs wel omvallen.
  Laten we eerlijk zijn, voor de bedragen waarvoor de top (vooral dressuurpaarden) worden verkocht zul je de investering met het prijzengeld nooit terug kunnen verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook