Ga naar hoofdinhoud

Helgstrand verkoopt Barcelo aan fokker Sir Donnerhall I en II

Atterupgaards Barcelo met Tessa Frank. Foto: Helgstrand Dressage

Andreas Helgstrand heeft de vijfjarige Oldenburger hengst Atterupgaards Barcelo (Bon Coeur x Caprimond) verkocht. Nieuwe eigenaar is Maik Kanitzky, fokker van de hengsten Sir Donnerhall I en II (Sandro Hit x Donnerhall). De winnaar van de Deense 35-dagen test van 2019 komt onder het zadel van Tessa Frank.

“Ik heb verschillende paarden bij Andreas uitgeprobeerd, maar mijn allereerste rit op Barcelo bevestigde dat hij het was. Hij heeft een geweldige instelling, ongelooflijke rijdbaarheid en drie uitstekende gangen die een solide basis vormen voor een toekomstige carrière in de topsport”, zegt Tessa Frank. De Duitse amazone reed meerdere paarden op het WK voor jonge dressuurpaarden en op de Bundeschampionate.

Vivaldi-zoon

De door Stutteri Atterupgaard gefokte Barcelo is niet het enige paard dat Maik Kanitzky van Gestüt Heidehof in Leipzig bij Helgstrand aanschafte. Hij kocht ook de vijfjarige (niet-goedgekeurde) hengst Virazzo (Vivaldi x Ragazzo). Deze Vivaldi-zoon maakte eind vorig jaar deel uit van de collectie van de PSI-veiling en werd toen afgeslagen voor 482.000 euro.

Bron: Helgstrand Dressage/Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!