Ga naar hoofdinhoud

Jaarrekening Helgstrand Dressage: 15 miljoen euro winst

Andreas Helgstrand hier met Revolution. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Helgstrand Dressage heeft het afgelopen jaar bijna 15 miljoen euro winst gemaakt en bijna 54 miljoen euro omzet gedraaid. Dat schrijft het Deense blad Børsen (vergelijkbaar met Het Financieele Dagblad), dat zich baseert op de jaarrekening over het boekjaar 2017-2018. In een interview met Børsen zegt Andreas Helgstrand: "Ik zie nog steeds veel groeimogelijkheden dus het kan nog groter."

“We zijn steeds groter en groter gegroeid en de laatste jaren is het in een stroomversnelling gekomen. De laatste jaren hebben we het hier goed gedaan met inkopen. Ik koop de paarden jong en durf dan direct al goed voor ze betalen”, zegt de man die onlangs (samen met Paul Schockemöhle) nog dik twee miljoen euro neerlegde voor een 2,5-jarige hengst. Zo verklaart Helgstrand het succes. “Als mensen op zoek zijn naar een paard, komen ze allemaal hier kijken om te zien wat wij ‘in de schappen’ hebben.”

60 procent gegroeid

Ten opzichte van het boekjaar 2016-2017 is Helgstrand Dressage wat winst betreft 60 procent gegroeid. De omzet van 400.000.000 Deense kronen (54 miljoen euro) is ook een dikke verdubbeling ten opzichte van een paar jaar geleden. Volgens Børsen.dk is het bedrijf nu rond de 100 miljoen euro waard.

Gokje wagen

Helgstrand denk ’t allemaal nog groter kan. “Daarbij kan ik nu ook makkelijker een gokje wagen.” Dat Helgstrand nu wat meer kan ‘gokken’ heeft te maken met het verkopen van een meerderheidsbelang van zijn bedrijf aan private equity-reus Waterland.

Bron: Horses.nl/Borsen.dk

 

2 reacties op “Jaarrekening Helgstrand Dressage: 15 miljoen euro winst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.