Ga naar hoofdinhoud

Team Helgstrand oppermachtig op Deense jonge dressuurpaarden kampioenschap

Revolution met Andreas Helgstrand Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Team Helgstrand deed vooraan mee op de nationale kampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in het Deense Randbøldal. De stalruiter van Helgstrand won de vierjarigen en werd tweede bij de zesjarigen. Helgstrand zelf werd derde bij de vier- en zesjarigen en won de vijfjarigen. Bij de vier- en vijfjarigen stond bij beide jaargangen een Blue Hors Zack (v.Rousseau) zoon op de tweede plaats.

Severo Jurado López won met Springbank II VH (v.Skovens Rafael) de vierjarigen. Drie tienen mocht de hengst noteren, één voor de draf, één voor de galop en één voor zijn aanleg. Een totaal van 9.88 punten bezorgde het tweetal de overwinning. Op een tweede plaats eindigde de stalruiter van Blue Hors; Daniel Bachmann Andersen. De ruiter scoorde met Blue Hors Zackery (v.Blue Hors Zack) een totaal van 9.46 punten. Op derde plaats eindigde Andreas Helgstrand met Queenparks Wendy (v.Sezuan) met 9.14 punten.

Vijfjarigen

Bij de vijfjarigen stond Andreas Helgstrand zelf aan kop. Helgstrand reed de in 2018 in Ermelo tot wereldkampioen gekroonde Revolution (v.Rocky Lee) en scoorde maar liefst vier tienen. De draf, de galop, de rijdbaarheid en de aanleg van hengst werden allen beoordeeld met een tien en alleen de stap kreeg een negen. Met een totaal van 9.80 punten schreef Revolution het nationale kampioenschap op naam. Op plaats twee stond wederom Daniel Bachmann Andersen. Zampalo (v.Blue Hors Zack) scoorde een totaal van 9.26 en moest in Revolution zijn meerdere erkennen. Een derde plaats was er voor een nakomeling van de KWPN’er Bon Bravour (v.Painted Black). Atterupgaard Delorean behaalde met Selina Solberg Vittinghus een 9.10, en eindigde op plaats drie.

Zesjarigen

De titel bij de zesjarigen viel ten prooi aan Jan Møller Christensen en Hesselhøj Donkey Boy (v.Dancing Hit). De stap van de hengst werd beoordeeld met een tien en met een eindscore van 9,46 sleepte de combinatie de overwinning in de wacht. Ook bij de zesjarigen werd Helgstrand Dressage goed vertegenwoordigd; Severo Jurado López en Andreas Helgstrand eindigden op een tweede en derde plaats. Lopéz behaalde met de Don Juan de Hus-nakomeling D’Avie een puntentotaal van 9.14 waarmee de ruiter zijn baas Helgstrand net voorbleef. Helgstrand reed Ferrari (v.Foundation) en kreeg 8.72 punten toebedeeld.

Bekijk hier de uitslagen.

Bekijk hieronder de video van de kampioen van de vierjarigen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook