Ga naar hoofdinhoud

Hengsten aan kop bij tweede kwalificatie

Vandaag werd de tweede kwalificatiewedstrijd verreden voor het Deens kampioenschap jonge dressuurpaarden in Odense. De Blue Hors Romanov-zoon Carlos bleef bij de vierjarigen zijn concurrentie voor. Bij de vijfjarigen trok de Totilas-nakomeling Straight Horse Don Tamino aan het langste eind, terwijl de zesjarige Blue Hors Zack-zoon Vincent Maranello imponeerde.

De volledige top vijf bij de vierjarigen bestond uit hengsten waarvan de beste vier door mogen naar de finale. Tanja Rusovic stuurde Carlos (v. Blue Hors Romanov) naar de hoogste score van 8,28, met minimale voorsprong op de nummer twee. Daniel Bachman Andersen, stalruiter bij Blue Hors, reed de Sarcander (v. St. Moritz jr) naar de tweede score van 8,24. De Feedback-zoon Francis eindigde onder Henriette Boe Mortensen op de derde plaats met een een 8,14 als resultaat. Ook de nummer vier Duque Majlund (v. Sunny Boy) heeft zich gekwalificeerd. Duque Majlund liep met Silje Bakken in het zadel naar een score van 8,08. Uno Don Olympic (v. Blue Hors Don Olymbrio) scoorde een 8,06 met zijn amazone Anna Zibrandtsen en werd vijfde.

Vijfjarigen

Bij de vijfjarigen kwalificeerden de beste twee combinaties zich voor de finale. De Totilas-zoon Straight Horse Don Tamino imponeerde bij de vijfjarigen met zijn amazone Anne-marie Hosbond. De score van 8,92 bleek genoeg om de concurrentie voor te blijven. Onder Carina Cassøe Krüth liep de Fürstenball-merrie Heiline’s Danciera naar het tweede resultaat van 8,66. De derde score van 8,66 kwam in handen van de Jazz-merrie Grandine onder Emma Ahlberg, amazone bij Helgstrand Dressage. Grandine werd gefokt uit de Lichte Tour-merrie Androdine. Jacob Nørby Sørensen en Ampere-zoon Amplemento kwalificeerden zich als vierde combinatie met een 8,46 als resultaat.

Zesjarigen

Ook bij de zesjarigen mogen de beste twee door naar de finale. Vincent Maranello liep onder Thomas Sigtenbjerggaard naar de beste score bij de zesjarigen. De nakomeling van Blue Hors Zack scoorde een 8,96 en eindigde daarmee aan kop. Silje Bakken stuurde de hengst Bøgegårdens Santiago (v. Soliman de Hus) naar een score van 8,78, goed voor de tweede plaats. Daniel Bachman Andersen en de Vivaldi-hengst Blue Hors Veneziano scoorden 8,62 en eindigden hiermee op de derde plaats. Als laatste eindigden Nanna Skodborg Merrald en de Sunny Boy-merrie M. Obarma op de vierde plaats met eveneens een score van 8,62.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook