Ga naar hoofdinhoud

Hennessy door blessure uit de hengstencompetitie

Vai Bruntink met Hennessy Foto Melanie Brevink
De hengstencompetitie zit erop voor de verrichtingskampioen Hennessy. Vai Bruntink schreef op haar Facebookpagina dat de De Niro-zoon door een blessure niet in Zuidbroek aan de start zal verschijnen.

“Zo jammer… Hennessy begon zo mooi met een hoge klassering in Ermelo maar helaas kan hij de competitie niet afmaken,” zegt Vai Bruntink op Facebook. “We willen geen enkel risico lopen met deze talentvolle hengst dus we moeten nu even gas terugnemen. Jammer maar het belang van het paard staat voorop!!”

Lichte peesblessure

“Het sluimerde al een tijdje,” vertelde Vai aan Horses, “we moesten de wedstrijd in Peelbergen al afzeggen. De ene dag was ie goed en de volgende dag na een training voelde hij net niet fijn.” Bij controle bleek dat Hennessy een lichte peesblessure heeft opgelopen. “Zo licht dat op de scan geen duidelijke beschadiging te zien was,” aldus Bruntink. De hengst moet twee tot drie weken stappen en kan dan weer in training genomen worden.

Geen finale

Vandaag zou Hennessy aan de hengstencompetitie in Zuidbroek deelnemen. Op de wedstrijd in Ermelo werd Bruntink met de hengst vierde met 82 punten met een sterk gereden proef. De lichte blessure gooit roet in het eten en de finale op de hengstenkeuring in Den Bosch is niet meer haalbaar.

Bron Facebook/Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.