Ga naar hoofdinhoud

Hester en Dujardin heersen in Saumur

Carl Hester
Foto Lonneke Ruesink

Carl Hester en Charlotte Dujardin heersten gisteren in de Grand Prix tijdens het CDI3* op het Cadre Noir in Saumur. Hester won de proef met Dances with Wolves, Dujardin werd tweede op de KWPN hengst Uthopia gevolgd door weer Carl Hester maar nu met zijn nieuwe troef Nip Tuck. Alle drie de paarden liepen ruim boven de 70%, de andere combinaties kwamen niet in de buurt.

Carl Hester had de Oldenburger Dances with Wolves (v. Donnerschwee) nog niet vaak gestart, vorig jaar won hij al in Saumur in zijn derde internationale optreden. Nu won hij weer met 74.34%. Charlotte Dujardin reed Uthopia naar 72.26%, alleen het Duitse jurylid Riexinger zag haar eerste.

De KWPN gefokte Nip Tuck van Don Ruto debuteerde op CDI niveau met een uitstekende score van 71.46%, Francis Verbeek plaatste hem zelfs tweede. Hester had het paard dat ‘per ongeluk’ bij hem op stal bleef in Engeland al een keer naar ruim 76% gereden (lees hier).

Op de vierde plaats eindigde nog een KWPN-er, Amorak gereden door de Française Stephanie Brieussel. Ook Brieussel debuteerde met de Special D-zoon op CDI niveau met 68.76%. De combinatie eindigde nipt voor landgenote Anne Sophie Serre met Rossini (v. Rivero II).

In de Grand kwamen geen Nederlandse combinaties aan de start, wel in de landenwedstrijd voor pony’s. Deze werd gewonnen door het Duitse team met een halve punt voorsprong op de Engelsen. Nederland werd vierde, net achter Denemarken.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook