Ga naar hoofdinhoud

Hester en Uthopia voor het laatst samen

Carl Hester met Uthopia
Vanavond zal Carl Hester voor het laatst met het olympische paard Uthopia (v. Métall) zijn entree maken tijdens de wereldbekerkwalifacatie in Londen Olympia. “Dit is mijn laatste show”, zegt Hester, “en hopelijk lukt het om een fantastische ruiter voor hem te vinden voor de rest van zijn carrière.”

Sinds het einde van de Olympische Spelen in Londen zijn er geruchten dat het paard verkocht is. Het is nog altijd onduidelijk of dit inderdaad het geval is. Er spelen eigendomsproblemen, wat er toe heeft geleid dat er een rechterlijk bevel ligt op Uthopia.

Maar dat het paard niet bij Hester blijft is duidelijk. Hester: “Het voelt als het einde van een reis. Maar het is een fantastische reis geweest. En omdat ik weet dat iemand anders er van zal genieten om op hem te rijden, ben ik er ook niet treurig over.”

Bron: Horses / Horse and Hound

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Hester en Uthopia voor het laatst samen

 • meta van Oosten-Nieuwenhuyzen

  Ik vind het jammer dat zo’n goede combinatie uit elkaar gaat($)…..
  Deze hengst is pas 11 jaar oud,heeft zeer goed gepresteerd samen met Carl. De verwachtingen zullen hooggespannen zijn ten aanzien van de toekomstige ruiter/amazone,daarvan zijn tal van soortgelijke voorbeelden te noemen uit het heden en verleden.
  Carl zijn reactie is mooi en typisch Engels,beleefd,hoffelijk en sportief…
  Maar een traan zal er op zijn kussen zeker vloeien….

 • Jennifer Vermee

  Ik denk dat het heel belangrijk is dat de nieuwe ruiter/amazone van Uthopia de tijd neemt om achter de schermen een partnership op te bouwen. Gewoon lekker trainen in de eigen bak zonder de hele wereld die toekijkt. De EK van volgend jaar gewoon overslaan en als het allemaal thuis lukt gaan focussen op de WEG en Rio. En er niet zo een poeha van maken zoals met Totilas. Maar laten we hopen dat dat verhaal en de invloed van Hester zelf een nieuwe teleurstelling kunnen voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook