Ga naar hoofdinhoud

Hester: ‘Freestyle en Delicato eerste keus voor Spelen in Tokio’

Carl Hester met Nip Tuck in OmahaFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Carl Hester denkt nog lang niet aan stoppen. In een interview met Dressage News onthulde de Britse topruiter en trainer alweer zijn plannen richting de Olympische Spelen in Tokio in 2020. "Mount St. John Freestyle is Charlotte's belangrijkste troef en Hawtins Delicato is mijn eerste keus voor de Spelen in Tokio", vertelt de bijna 50-jarige Hester.

Het duurt nog ruim drie jaar voor de Spelen van Tokio zijn, toch heeft Carl Hester zijn focus alweer op het evenement. Groot-Brittannië moet opnieuw op het podium halen na twee gouden Olympische Spelen met de supersterren Charlotte Dujardin en Valegro.

Denkt nog niet aan stoppen

Hester die aan het einde van de maand 50 jaar wordt, denkt nog lang niet aan zijn pensionering. Hij heeft inmiddels zijn vijfde Olympische Spelen erop zitten met twee gouden medailles. Daarnaast drie wereldkampioenschappen waarin hij twee zilveren medailles won. In acht Europese kampioenschappen reed Carl Hester een gouden, vier zilveren en een bronzen medaille bij elkaar. De laatste wereldbekerfinale in Omaha sloot hij met de reserve titel af op de KWPN’er Nip Tuck.

Kers op taart

Kers op de taart was ongetwijfeld het winnen van het teamzilver in Rio. Hester vormde het Britse team met zijn pupillen Charlotte Dujardin, Fiona Bigwood en Spencer Wilton.

‘Nieuwe combinaties staan klaar’

Dit jaar is er het nodige veranderd voor de Britten. Valegro is met pensioen en Fiona Bigwoods Atterupgaards Orthilia is naar Denemarken verkocht. Volgens Hester moet men niet raar opkijken als op de Europese kampioenschappen dit jaar geen medaille gehaald wordt. “Maar nieuwe paarden en combinaties staan alweer klaar”, aldus Hester.

Freestyle niet te verslaan

De toekomstige toppers voor Charlotte Dujardin en Hester zelf zijn de achtjarige merrie Mount St John Freestyle en de negenjarige Hawtins Delicato. Met de Fidermark-dochter was Dujardin tot nu toe niet te verslaan. Dit voorjaar heeft de combinatie uitsluitend overwinningen achter hun naam staan in de Lichte Tour, allen met hoge percentages.

Beter dan Nip Tuck

Hester heeft al zijn pijlen gericht op de Diamond Hit-zoon Delicato. Hester ziet de wereldruiterspelen, volgend jaar in Tryon, als ‘come back-jaar’ voor hem en de Britten. Daarvoor wil hij zijn nieuwe troef klaar hebben. Hij zegt hierover: “Mijn negenjarige is een veel beter paard dan Nip Tuck, maar Nip Tuck wordt nooit verkocht, hij blijft bij ons. Misschien vind ik een Britse ruiter die ik kan opleiden met hem en dan ga ik verder met mijn negenjarige.”

Bron Dressage-news/Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.