Holga Finken verlaat Gestüt Bonhomme - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Holga Finken verlaat Gestüt Bonhomme

Foto Lonneke Ruesink
Na een samenwerking van slechts zes maanden verlaat de Duitse Grand Prix ruiter Holga Finken het prestigieuze dressuurcentrum en hengstenhouderij Gestüt Bonhomme. Eigenaar Rebecca Gutman liet weten dat het niet langer mogelijk was om met Finken samen te werken.

“Rebecca betreurt het besluit, maar is vooral blij dat de dressuuramazone Isabel Bache en de springruiter Bastian Freese blijven en het team versterken,” aldus het persbericht.

Finken werd in januari van dit jaar aangesteld als hoofdtrainer van de dressuurpaarden op de stoeterij. Hij bracht naast zijn partner, de Oostenrijkse Saskia Lieben-Seutter en assistent trainer de Noorse Isabel Bache naar Bonhomme om een sterk team op te bouwen. Holga Finken is vooral bekend als trainer van jonge dressuurpaarden (meerdere malen wereldkampioenen gereden in Verden, zoals Fürst Heinrich), maar ook als Grand Prix ruiter. Op dit moment is hij succesvol met Daily Pleasure (v. De Niro), maar hij heeft ook onder andere Jerich Wunschtraum (v. Warkant) gereden voordat het paard via Adelinde Cornelissen onder het zadel kwam van Dana van Lierop.

Bron Horses/Eurodressage

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook