Ga naar hoofdinhoud

Oranje voorlopig eerste na eerste dag landenwedstrijd paradressuur

Update
Frank Hosmar met Alphaville. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Donderdag en vrijdag staan voor de paradressuur ruiters in Tryon in het teken van de landenwedstrijd. Op donderdag rijden de combinaties in Grade II, IV en V. Vrijdag is Grade I en III aan de beurt. Na de ritten van Frank Hosmar, Nicole den Dulk en Sanne Voets staat Oranje voorlopig eerste in de tussenstand. Morgen komt Rixt van der Horst nog in actie voor Nederland.

Hosmar was de eerste die donderdag voor Nederland in de baan kwam en hij was niet helemaal tevreden over zijn optreden met Alphaville N.O.P.. “Ik ging echt voor minimaal 75 procent, maar het liep net niet lekker. Ik had in de draf niet de controle die ik graag wil, in de galop was dat weer veel beter.” Hosmar, die individueel dinsdag al de zilveren medaille won, kwam op een score van 72.939% en moest daarmee veel toegeven op de Britse Sophie Wells die op ruim 77% kwam.

Gedurfd gereden

Nicole Den Dulk reed met  Wallace N.O.P. (v. Future) in Grade II een nette, gedurfd gereden proef. Ze had meer activiteit en precisie dan in haar eerste proef op dit WK, waarmee ze individueel brons won en scoorde vooral in de drafonderdelen hoog. Een tweede plaats in haar Grade met net geen 73% werd haar deel.

Ruim 76% voor Voets

Als laatste van de donderdag kwam Sanne Voets in de baan. Zij reed een geweldige score van 76.55% bijeen. Nederland staat nu op een voorlopig eerste plaats. Doordat niet ieder land al evenveel ruiters aan de start heeft gehad, is de vrijdag ook nog heel belangrijk. Voor Nederland komt dan alleen Rixt van der Horst nog in de baan.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook