Ga naar hoofdinhoud

Ignado-Rijk en Jacky JC winnaars Noord Holland Cup

Ignado Rijk (v. Dream Boy) met Marije Tromp- Foto: Jacquelien van Tartwijk
De Noord Holland Cup voor vierjarigen in Barsingerhorn kende een spannende finale tussen Ignado-Rijk (Dreamboy x Tolando) en Il Divo B (Wyton x Rex Magna). Juryleden Ine van Deurzen en Jacques Verkerk hadden beide talenten in de eerste ronde met een gelijk puntentotaal beoordeeld. In de finale gaf de geweldige galop en de constante, gesloten manier van bewegen van de Dreamboy-zoon de doorslag. De beste drie driejarigen maakten het spannend in de finale. Jacky JC (El Capone x Vivaldi) profiteerde van de opgebouwde voorsprong in de eerste ronde.

Marije van Thuijl-Tromp stelde de grote, imponerende vos heel goed voor en de hengst van Gerard Koks uit Warmenhuizen laat zich ook heel goed bewerken. Daarmee prolongeerde Ignado-Rijk zijn titel van vorig jaar. Nummer 2, de stoere Il Divo B, viel op door zijn fraaie front en zijn elastische, krachtige bewegingen. In het achterbeengebruik moest de door Mike IJffs gereden bruine wat toegeven op de winnaar. Wanda Genzel mocht Iza (Apache x Burggraaf) als derde opstellen. De sympathieke merrie viel op met haar actieve achterbeengebruik, de goede stap en galop. Haar volle broer Joske eindigde als vijfde bij de driejarigen.

El Capone-dochter Jacky wint bij driejarigen

Jacky JC (El Capone x Vivaldi) profiteerde van de opgebouwde voorsprong in de eerste ronde en won de Cup bij de driejarigen. Ondanks dat ze wat vermoeid leek waardeerden de juryleden haar lichtvoetigheid, haar fraaie silhouet en bijzonder goede stap. Arjen van Diepen stelde de merrie van fok/ger. Schouten bijzonder fijn voor. De stermerrie heeft een bijzonder goede techniek van bewegen, bleef constant in de aanleuning en charmeerde met haar houding.

Je Suis Spécial (Charmeur x Negro) bekoorde met zijn hoogbenige model en bijzonder goede houding. Hij bouwde op en toonde een zeer goede draf en galop, waarbij hij zich steeds losser liet wat het achterbeengebruik ten goede kwam. Desiree Kaart reed de bruine voor Stoeterij De Begijnhoeve naar de tweede plaats.

Springgefokte Junctograaf

Junctograaf (Carambole x Elmshorn) galoppeert met veel ruimte, macht en balans en draafde met veel schwung en gemak. De langgelijnde, hoogbenige ruin moest het qua houding toegeven op de nummers 1 en 2, maar een imponerend paard is het zeker. Madeleine Cotterell was de amazone en de bruine staat geregistreerd bij Jacatra BV.

Uitslag

 

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook