Ga naar hoofdinhoud

Ilona Moeken-Souman heerst in ZZ-Zwaar

Foto: Lonneke Ruesink

Ilona Moeken-Souman was afgelopen zaterdag de overduidelijke winnares in het ZZ-Zwaar van Gorssel. Met Clothilde RT (v. Gribaldi) zette ze scores van 66,71% en 67,57% neer. In de gecombineerde rubriek U-25/ Grand Prix was de zege voor Nathalie van Herwijnen en Vabiola NVH (v. Idocus) met bijna 67%.

In de eerste proef had Ilona Moeken-Souman nog wat te kampen met een gespannen Clothilde. Toch lieten ze een heel mooi drafstuk zien. “In de tweede proef ging het beter met de spanning en durfde ik er ook iets meer aan te rijden. Clothilde liep heel mooi expressief door de baan”, aldus de amazone die in Hattumerbroek haar dressuurstal Somnium Equus runt.
Boris Braam eindigde in de eerste proef als tweede en in de tweede proef als derde met Webron (v. Sir Sinclair) met 64,29% en 61,43%. Myrthe Dijks pakte in de eerste proef de derde plaats. Met Ungaro (v. Voltaire) behaalde ze 63%. In de tweede proef was het Martha van Soest die met MCVS Casino Royale (v. Tuschinski) tweede werd met 62,43%.

Nathalie van Herwijnen won met Vabiola NVH (v. Idocus) de gecombineerde rubriek Midden Tour/ Zware Tour. Haar U-25 proef was goed voor 66,92%. Kim Schmid kwam ook uit in de U-25 met haar aansprekende schimmel Theodoor (v. Metall) en werd tweede met ruim 65%. De beste Grand Prix-combinatie eindigde als derde. Dit was Jan Pieter Weenink, die met Custom Zadel’s Tobias (v. Jazz) ruim 63% noteerde.

In de Prix st. George rubriek wist Lina Andersson met Dalhem’s Aretos (v. Briar) de zege op te eisen met een score van 62,57%. Joan Jansen werd tweede met Zonnidus (v. Sunny Boy) met bijna 61%, vlak voor Florentine Rootveld en Winea (v. Ferro).
De kleine groep Intermédiare I betekende een overwinning voor Iris Mensink. Zij behaalde met Zeewolde’s Oberon (v. Rousseau) 63,03%.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.
Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook