Ga naar hoofdinhoud

Ilse van Cranenbroek: ‘Eigenlijk moet ik me niks van anderen aantrekken’

Ilse van Cranenbroek met Emerald S. Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com

Ilse van Cranebroek en Emerald S (v. Ampère) zijn bezig aan sterk seizoen. Vorige maand bemachtigde het duo een felbegeerd ticket voor Jumping Amsterdam en een week later wonnen ze twee proeven op Geldrop Hippique. Op de Subtopwedstrijd vandaag in Berkel-Enschot stond het duo met de fraaie score van 73,16% op eenzame hoogte in de Prix St. Georges.

Na Geldrop Hippique was Emerald niet meer op concours geweest. “Dat was duidelijk te merken en ik moest vandaag echt alle zeilen bijzetten”, vertelt Ilse van Cranenbroek. “Het liefst neem ik hem iedere twee weken mee op concours. Dat heeft hij echt nodig. Maar van anderen kreeg ik dan te horen of ik wel zo vaak moet starten. Eigenlijk moet ik wat dat betreft m’n eigen plan trekken en me niets van anderen aantrekken.”

Echt een aparte

“Als Emerald een tijdje niet in de ring is geweest is het lastig om de proef door te komen. Wat dat betreft is het echt een aparte”, aldus Van Cranenbroek. “Het drafgedeelte was vandaag heel goed maar in de galop voelde ik zijn spanning opkomen. En als Emerald besluit te gaan slingeren dan gaat hij eners gaat springen, terwijl hij de series om de drie en om de vier van de week kaarsrecht sprong. Voor de series hadden we nu een 6,5 en een 7 maar normaal zijn dat onze hoogtepunten.”

Nee helaas

Van Cranenbroek is dan ook nog lang niet uitgepuzzeld met haar talentvolle Ampère zoon. “Hij begint wel stabieler te worden maar op het moment dat ik denk dat ik hem voor elkaar heb, is het een dag later: nee helaas!”, vervolgt de amazone lachend. “Emerald heeft zo’n apart karakter en ik moet echt afwachten tot hij het wil doen. Hij is wel acht maar in z’n hoofd pas vier en hoewel hij veel aanleg heeft voor het Grand Prix-werk maak ik pas de overstap zodra ik zeker ben.”

Houtvast op dreef

Danielle Houtvast was goed op dreef met haar Jazz-nazaten. Met Alfresco won ze de Intermédiaire I met een score van 69,08%. Stalgenoot Entertainer eindigde met 69,47% als tweede in de Prix St. Georges.

KWPN-hengst Everdale

In de Inter I volgde de Everdale (v. Lord Leatherdale) op de tweede plaats. Charlotte Fry, stalamazone van Van Olst, stuurde de KWPN-hengst naar 66,12%.

GP voor Schelstraete

Jonna Schelstraete en Cupido (v. Tuschinski) maakten na een lange wedstrijdpauze vorige maand een winnende rentree. Ook vandaag won het duo de Grand Prix, nu met 68,65%. Janneke van Riet en Ziroco (v. San Remo) volgden met 66% op de tweede plaats. Britt van de Wouw en Icci’s Cerise (v. Santano) waren met 64,93 de beste in de Intermédiaire II. Die score betekende in het gecombineerde klassement Zware Tour de derde plek.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Carlijn Huberts slaat dubbelslag met KWPN-hengst Cupido: ‘Kei gaaf!’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook