Ga naar hoofdinhoud

Ilse van Cranenbroek wint PSG met overmacht: ‘Ik schaamde me dood!’

Updated
Ilse van Cranenbroek met Emerald S. Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com

Maar liefst 27 combinaties verschenen aan de start van de Prix St Georges in het Groningse Zuidbroek vanmiddag. Ilse van Cranenbroek stak er op Emerald S (v. Ampere) met kop en schouders bovenuit; de combinatie reed naar 72,72%.

Vai Bruntink kwam met Darabel (v. Westpoint) tot 69.69%, dat was goed voor de tweede plaats. Het is een succesvolle dag voor Bruntink, die vanochtend al het ZZ-Zwaar won. De derde plaats in de PSG was voor Wendy van Diessen – van den Boogaard met Evanel’s Blackie W (v. Painted Black) in 67.68%.

Witte hekjes meegenomen

De proef van Van Cranenbroek begon niet erg veelbelovend. “Toen ik de baan in kwam schrok Emerald van een kruiwagen langs de kant.  Hij sprong opzij en nam een heel stuk van de witte hekjes mee, dus dat was alvast een goed begin. Ik dacht nog: ‘jou zullen ze in elk geval niet vergeten hier’. Ik schaamde me dood,” lacht de amazone.

“Emerald kan helemaal helemaal over zijn toeren zijn, maar het fijne van hem is dat als je moet beginnen hij weer bij de les is. Dat was vandaag ook zo.  Nadat de ring gerepareerd was bewoog hij eigenlijk meteen super goed, al wilde hij toch steeds weg van die kant, bij het schouderbinnenwaarts en ook bij de appuyementen.”

De amazone neemt Emerald vaak mee. “Het liefst om de twee weken, want dit zijn wel echte Emerald-acties. Een paar weken geleden draaide hij ook om. Het werkt het beste om hem vaak mee te nemen.”

Nieuwe Kür op muziek

Van Cranenbroek rijdt vanavond een nieuwe Kür. “Het is ongeveer dezelfde muziek, daar is niet zoveel aan veranderd, maar ik rijd een helemaal nieuwe proef. Mario Vleugels heeft de muziek gemaakt en Mattie Boomaars heeft de proef met mij doorgenomen en aangepast. Ik ben helemaal benieuwd hoe het zal gaan!”

Klik hier voor de volledige uitslag van de PSG.

Lees ook: Nieuwe kür pakt goed uit voor Ilse van Cranenbroek

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook