Ga naar hoofdinhoud

Inanda en Jaguar winnen KWPN Young Dressage Talents

Pavo Cup 4 jr: Independent Little Me (UNO Don Diego x San Remo) en Dinja van Liere Foto: Jacquelien van Tartwijk
Op Indoor Oosteind werd gisteren de KWPN Young Dressage Talents, een wedstrijd voor drie- en vierjarige dressuurpaarden verreden. Bij de driejarigen ging de zege naar Jaguar (v. Lord Leatherdale) die werd voorgesteld door Franka Loos. Marlou de Ruyter zat in het zadel van de winnares bij de vierjarigen, Inanda (v. Rock Forever). 

Met maar liefst een 9,5 voor zijn galop en het overrijden won Jaguar de rubriek bij de driejarigen. Hij viel dus duidelijk in de smaak bij testruiter Jeanine Nieuwenhuis.

Nieuwenhuis waardeerde de nummer twee, Just Friends (v. Bordeaux), met een 9,3. Deze nakomeling uit de keur IBOP-merrie Enoeska werd in deze competitie voorgesteld door Femke de Laat.

Hogendoorn

De derde en vierde plaats bij de driejarigen werd bezet door Jos Hogendoorn, de stalruiter van Dressuurstal Van Balen. Jeffreydale DVB (v. Fairytale) kreeg de hoogste cijfers voor de draf. Met de cijfers voor het overrijden kwam Hogendoorn met deze Fairytale-nazaat op 171,2 punten. De stalgenoot van deze Jeffreydale DVB, Jalila DVB, steeg dankzij het overrijden een plaatsje in het klassement. Deze merrie werd gefokt door Dressuurstal van Balen. Zij maakten een succesvolle combinatie door drievoudig Wereldkampioen Sezuan aan te paren met Kostendrukkers Davina (v. Johnson). Deze merrie maakt onder Lisanne Zoutendijk furore in het ZZ-Zwaar.

De vijfde plaats was Just Dolly (v. Everdale) met Yvonne Copal in het zadel.

Vierjarigen

De vierjarigen moesten een proef tonen die op technische aspecten werd beoordeeld door Subtop-jury Pauline van Nispen. Naast Van Nispen bestond het jurykorps ook bij de vierjarigen uit Tim Coomans en Jeanine Nieuwenhuizen. In deze rubriek ging met mede dankzij een negen voor haar draf de zege naar IBOP-topper Inanda (v. Rock Forever I) onder Marlou de Ruyter.

Halfbroers

Dinja van Liere volgde op de tweede plaats met maar 0,6 punten minder. Zij reed in deze competitie de halfbroer van Capri Sonne Jr., de aangewezen Independent Little Me (v. Uno Don Diego). De vierde plaats was voor de halfbroer van Guardian S, Ipradin S (v. Don Tango B). Onder Kim Koolen liep de merrie naar 82,60 punten. Ibeaulina (v. Charmeur) liep onder José van Haaren naar 75 punten. Zij is de halfzus van de NRPS-hengst Forty, die erg succesvol was onder Jennifer Sekrève.

Top vijf

Verder werd te top vijf compleet gemaakt door Inferno (v. Everdale). De Everdale-zoon werd voorgesteld door Joyce van Opbergen naar de derde plaats met 83 punten.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook