Ga naar hoofdinhoud

Incidenten zorgen voor grillig Young Riders-kampioenschap

Esmee Donkers, hier met Chaina - Foto: Melanie Brevink
Grote problemen door spanning of ongehoorzaamheid komen in een dressuurproef nooit gelegen, maar als er een kampioenschap op het spel staat, is het extra vervelend als je het einde van de proef niet haalt. Dit overkwam vanmiddag twee Young Riders: Julia Goedhart en kanshebster Febe van Zwambagt. Het eerste onderdeel werd een prooi voor Esmee Donkers met Chaina (v. Sir Donnerhall).

Eerst was het Julia Goedhart die in het eerste NK-onderdeel vroegtijdig de ring moest verlaten. Haar paard First Barrichello leek spanning op te bouwen vanwege de camera’s van ClipMyHorse. Op de AC-lijn kwam de zoon van Florencio meerdere keren omhoog.

Twee kleine jongetjes

Vervolgens had Febe van Zwambagt de pech dat er net twee kleine jongetjes langs kwamen rennen toen zijn de diagonaal overstak. FS Las Vegas schrok enorm en wilde vervolgens niet meer naar de hoek waar het kwaad was geschied. Hiermee viel één van de favorieten voor de titel vroegtijdig weg.

De Koeyer tweede

De juryleden waren het grotendeels eens over de zege van Esmee Donkers en de expressieve Sir Donnerhall-dochter Chaina (73.421%). Alleen jurylid Pauline van Nispen zette Jasmine de Koeyer met Esperanza (71.368%) op de eerste plaats. Dit duo was een klasse apart in dit verrassend verlopen eerste onderdeel.

Sterk bewegen

De sterk bewegende Colt Sollenburg, gereden door Bo Oudhof, liep naar 69.237% en de derde plaats. Met haar tweede troef Zaffier (v. Painted Back) eindigde Esmee Donkers ook nog eens als vierde, gevolgd door Robin Bernoski en Velazquez.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.