Ga naar hoofdinhoud

Indoor Brabant strijdtoneel voor Wereldbekerpunten

Indoor Brabant kan rekenen op topcombinaties tijdens de Wereldbekerwedstrijd dressuur. Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Daniëlle Heijkoop tredeb in de Brabanthallen aan tegen de olympisch kampioene, de Britse Charlotte Dujardin. De enige die in het rijtje ontbreekt is Adelinde Cornelissen en haar Jerich Parzival. Zij richt zich op het buitenseizoen.

Nog betrekkelijk nieuw in het rijtje is ‘rising star’ Daniëlle Heijkoop. Haar opmars begon vorig jaar tijdens Indoor Brabant toen zijn op een tweede plaats eindigde in de vier sterren Grand Prix en Kur met Kingsley’s Siro. Ze staat momenteel 11e plaats in de wereldranglijst. “Daar ben ik enorm blij mee. Zo zie je maar, hard werken wordt beloond.” Edward Gal en Glock’s Undercover gaan als een speer de laatste maanden. In London en Amsterdam eindigden ze op een tweede plaats achter Charlotte Dujardin.

Indoor Brabant is de komende 3 jaar het toneel van de kwalificatiewedstrijd voor de Reem Acra FEI World Cup Dressage en hoopt in 2017 weer de finale te mogen organiseren. De Reem Acra FEI World Cup Dressage Grand Prix wordt op vrijdag 21 maart verreden om 11.00 uur en de Kür op zaterdag 22 maart om 13.30 uur.

Bron: Horses / Indoor Brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook