Ga naar hoofdinhoud

Indoorkampioenschappen dressuur pony’s klasse M1/M2

Jesper van Heijst met Tommy de L'Eguille

In de klasse M1/M2 zijn de indoorkampioenen uit de verschillende pony categorieën bekend.

De klasse M1/M2 cat.B werd gewonnen door Hanna Neefs met haar pony Isabel. De combinatie reed 66.22% en nam hiermee gedecideerd de leiding en stond die ook niet meer af. Op de tweede plaats eindigde Cielke Vinken met Carlien, zij reed 64.11% bij elkaar. Eline Beekman pakte met 63.89% het brons op haar pony Zilver.

In de klasse M1/M2 cat. C. werd de twaalfjarige Marten Luiten met zijn pony Comanche kampioen. Marten, de zoon van Willem Luiten de manager wedstrijdsport van de KNHS, bleef Romy Schaftenaar maar net voor. Marten scoorde met zijn proef 65.33% in de M1, terwijl Romy met Campsterhoven’s Leonardo een M2 proef reed en 65.00% scoorde. Derde in de Divoza prijs werd Iris van de Ven op Starlight met 64.89%.

De klasse M1 cat. D/E was bijzonder spannend, de uitslagen lagen dicht bij elkaar. Met een nipt verschil van 0,22% was Jesper van Heijst met Tommy De L’Eguille de beste. De ruiter van Rijvereniging Pegasus uit Bergschenhoek reed een score van 67,44%. Vlak achter Jesper behaalde Francis Jansen met Brummerhoeve’s Surprise een percentage van 67,22 wat haar de tweede plaats opleverde. De derde plek wass voor Faye Smeets die met Kraneveld’s Charmeur 67,% scoorde.

In de klasse M2 cat. D/E, met een zeer fraaie score van 73,78%, heeft Thalia Rockx met haar pony Orchid’s Naomyi het kampioenschap op haar naam geschreven. De amazone van de Ponyclub Grensruitertjes uit Nispen reed zich meer dan 2% los van haar concurrenten.Op de tweede plek eindigt Marie Kleinepier met Schermeer’s Hof Jasmine met een percentage van 71%. Het brons gaat naar Schanice van Dinther die haar pony Brilliant’s Golden Boy 68,67% scoorde.

Bron: KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook