Ga naar hoofdinhoud

Ineke den Drijver naar nieuw Grand Prix-record

Update
Ineke den Drijver met Don

Ineke den Drijver en Don (v. onbekend) wonnen vandaag de Grand Prix op de Subtopwedstrijd in Velsen-Zuid. De score van 68,95% was goed voor een nieuw persoonlijk record en de amazone is er zelf nog een beetje beduusd van. "Niet normaal, maar hij ging ook echt heel goed."

Ineke den Drijver, leerlinge van Yessin Rahmouni die er vandaag ook bij was om zijn pupil te helpen, wilde haar Don wat scherper hebben in de ring. “Ik probeerde met het mes tussen m’n tanden te rijden en dat pakte goed uit. Daardoor kwamen ook de piaffe en passage beter uit de verf”, aldus de enthousiaste amazone.

Doorheen geholpen

Daarnaast toonde het duo foutloze wisselseries en fraaie pirouettes. “Het liep allemaal lekker en Don deed super z’n best. Yessin heeft me er echt doorheen geholpen”, vervolgt ze lachend. “Eerder was Don heel onzeker en zenuwachtig. Ik heb wel eens getwijfeld of het wel zou gaan lukken maar inmiddels heeft hij de rust en het vertrouwen.”

Scores vasthouden

Den Drijver heeft haar ruin van onbekende afstamming nu een kleine twee jaar onder het zadel en begon destijds in de Lichte Tour. Over haar verdere plannen vertelt ze: “We hebben een aantal wedstrijden op de planning staan en ik hoop wat we deze scores kunnen vasthouden.”

Inter II voor De Boer

Met 67,05% volgden Joyce van Schaick en Well Done Sollenburg (v. Metall) op de tweede plaats in de Grand Prix. Monique Hulsbosch-Pisart werd derde. Zij reed Winston (v. Rousseau) naar 64,50%. Carlijn de Boer was de sterkste in de Intermédiaire II. Ze behaalde met Wimbledon (v. Painted Black) een score van 66,64% en werd gevolgd door Barbara de Klerk die met Boef (v. Vince) beloond werd met 64,01%.

Gouda en Groenhart aan kop

Kaylee Gouda deed met Don Juan (v. Vivaldi) goede zaken in de Lichte Tour. Het allereerste optreden in de Intermédiaire I werd beloond met de winnende score van 65,92%. Daarnaast werden ze met 64,87% tweede in de Prix St. Georges. Die rubriek werd met 65,26% gewonnen door Julia Groenhart en First Barrichello (v. Florencio). In de Inter I mocht Hergen van Hall de tweede prijs ophalen. Hij stuurde Blizzard Domino (v. Johnson) naar 65,07%.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook