Ga naar hoofdinhoud

Ingrid Gerritsen: ‘Gewaagder rijden pakte goed uit’

Update
Ingrid Gerritsen hier met de KWPN-hengst Valdez. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Vrijdag won Ingrid Gerritsen de Prix St. Georges van Harmelen. Met de KWPN-hengst Valdez (v. Houston) noteerde ze 68,88%. "Ik wilde net iets gewaagder rijden en dat pakte goed uit", reageert ze blij. In de gecombineerde Intermédiaire II/ Grand Prix was de zege voor Dorien Höppener.

“Normaal wil ik altijd vooral heel mooi rijden en dan mist alles net iets scherpte. Nu wilde ik echt een tandje erbij rijden. Dat lukte heel goed. Hij galoppeerde daardoor alleen wel een keer aan in de uitgestrekte draf, maar andere oefeningen gingen juist beter”, vertelt Gerritsen na afloop.

“In de pirouettes wil hij het nog wel eens van me overnemen, maar nu bleef hij heel mooi wachten en kon ik alles beter controleren. De wissels in de series waren nu ook groter. De rest van de proef was foutloos en het gevoel was heel goed. Ik ben er echt ontzettend blij mee”, besluit ze opgetogen.

In de Prix St. Georges, die bestond uit 23 starts, was de tweede plaats voor Wilma Wernsen en Apretado (v. Scandic) met 66,05%.
Plaats drie was voor Barbara de Klerk. Zij noteerde met Boef (v. Vince) 64,67%.
Met 64,28% was de vierde plaats voor Mariska Schalekamp-Middelkoop met Rousseau’s Topas (v. Rousseau). De amazone bezette ook plaats zes met de Negro-nakomeling Zuccherino met 63,68%.
Plaats vijf was voor Patrick Berevoets, die met Zagor (v. Rubiquil) 63,75% noteerde.

Startbewijs Grand Prix

Dorien Höppener debuteerde in Harmelen in de Intermédiaire II met Boa Vista Do Bria (v. OO Seven). Met 67,71% haalde ze het startbewijs voor de Grand Prix ruimschoots binnen. Daarnaast won ze de rubriek, die in handicap met de Grand Prix werd verreden.
Margreet Prosman werd tweede. Haar Inter II-proef met Red Chilly (v. Rosario) werd beloond met 64,93%. Janny Koks en ZKH Zion (v. Numero Uno) volgden op plaats drie met 64,61%. Ook zij reden een Inter II-proef.

Bij de young riders was de zege voor Kaylee Gouda. Met Don Juan (v. Vivaldi) behaalde ze 64,08%. Nicole Verschoor won bij de junioren. Met Charmander (v. Hohenstein) kwam de score uit op 64,28%.

Bekijk hier de complete uitslagen.

Bron: Paardenkramt-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook