Ga naar hoofdinhoud

Ingrid Gerritsen: ‘Tetje heeft alles in huis’

Update
Ingrid Gerritsen hier met Cantano Tetti. Foto: Naomi Jansen

Op de Subtopwedstrijd in Breukelen boekte Ingrid Gerritsen met Cantano Tetti (v. Santano) haar derde overwinning op rij in de Prix St. Georges. De foutloze proef van de amazone en haar 'gelegenheidspaard' leverde vandaag 66,05% op, wat ook goed was voor de hoogste dagscore. Daarnaast behaalde het duo met 64,80% de tweede plaats in de Intermédiaire I, achter Inge Broeken met Cavendish (v. Lord Leatherdale).

“Tetje (roepnaam Cantano Tettie, red) doet het hartstikke goed”, vertelt Ingrid Gerritsen enthousiast. “We eindigen iedere wedstrijd in de prijzen dus ik mag zeker niet klagen. De proef vandaag was foutloos en naar mijn idee had ik al weer een stuk meer controle.”

Goede kant op

Naast de Prix St. Georges startte Gerritsen de tienjarige Santano-ruin vandaag voor de derde keer in de Inter I. “De eerste keer was één groot foutenfestijn”, blikt de amazone terug. “We hadden toen wel nog boven de zestig procent maar het was toen echt nog te groen. De tweede keer ging het beter en vandaag hadden weer een procent hoger, dus het gaat de goede kant op.”

Absurd verbeterd

Het duo liep een fout op in de serie galopwissels om de twee, waar Cantano Tetti een wissel om de pas sprong. “Verder hadden we geen grote fouten. De Inter I is een stuk zwaarder dan de Prix en Tetje mist achter nog wat kracht om de hele proef contant bergop en gedragen te lopen. Maar dat is al absurd verbeterd de afgelopen maanden. Hij laat zien dat ie alles in huis heeft, is vlug genoeg en ik denk dat het op termijn echt een Grand Prix-paard is.”

Van Beuzekom terug in het zadel

Of Gerritsen met de ruin, die eigendom is van haar leerlinge Mariska van Beuzekom, kan doorwerken richting het hoogste niveau is nog de vraag. Van Beuzekom brak dit voorjaar haar heup bij een val van een driejarige. Daarvan is de amazone inmiddels hersteld en binnenkort neemt ze zelf de teugels weer over. “Mariska doet inmiddels het uitstappen weer zelf en dat proberen we uit te bouwen”, legt Gerritsen uit. “Mariska heeft hem zelf tot en met de Lichte Tour opgeleid en ik hoop dat zij samen ook mooie punten gaan scoren. Maar ze vindt het ook leuk dat haar paard het goed doet met mij, dus daarover gaan we nog overleggen.”

Kaylee Gouda volgt

In de Prix St. Georges volgde Kaylee Gouda met Don Juan (v. Vivaldi) op de tweede plaats. De combinatie – die ook (internationaal) uitkomt bij de young riders – reed een score van 65,26% bijeen. Monja Bonekamp behaalde met Vidocq (v. Pacific) het derde resultaat van 64,41%.

Inter I voor Inge Broeken

Inge Broeken behaalde de hoogste score in de Intermédiaire I. Zij stuurde haar tienjarige Lord Leatherdale-zoon Cavendish naar 65,72%. Sarah van de Meer en de achtjarige ruin Elton John (v. Johnson) reden naar de derde score van 63,55%.

Oranje linten

Jeannette Rijksen en Baltimore (v. UB 40) boekten een unanieme zege in de klasse ZZ-Zwaar (64,64%). In de kleine groep Intermédiaire II behaalde alleen Xander Noë met Zhir (v. Rhodium) het startbewijs voor de Grand Prix (62,63%). Barbara de Klerk en Boef (v. Vince) werden met ruim veertig punten juryverschil nogal wisselend beoordeeld en stonden uiteindelijk met een gemiddelde score van 62,50% bovenaan in de Grand Prix.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook