Ga naar hoofdinhoud

Ingrid Klimke met twee troeven naar Louisdor Cup-finale

Ingrid Klimke met FranziskusFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De kwalificatiewedstrijden voor de Louisdor Cup, de Duitse competitie voor jonge Grand Prix-paarden, zitten erop. Inmiddels is bekend welke combinaties volgende maand in de finale in Frankfurt tegen elkaar strijden. Ingrid Klimke heeft met Franziskus (v. Fidertanz) en Geraldine (v. Fürst Grandios) twee ijzers in het vuur. 

Klimke was op het CDI in Wiesbaden met de bij onder andere Holstein en Oldenburg goedgekeurde zoon van Fidertanz onverslaanbaar en reed een score van bijna 75% bij elkaar. Daarmee zette de combinatie tevens de hoogste score in de kwalificaties neer. In Hagen verdiende de veelzijdige amazone een finale-ticket met haar andere troef, de negenjarige merrie Geraldine.

Pittige concurrentie

In Frankfurt kan Klimke rekenen op geduchte tegenstand. Zo gaat Isabell Werth met  Gut Wettlkam’s Stand By Me OLD (v. Stedinger) de strijd aan en verdiende Jessica von Bredow-Werndl afgelopen weekend met TSF Dalera BB  (v. Easy Game) het laatste felbegeerde ticket.

Schneider opnieuw naar finale

Ook Dorothee Schneider, die vorig jaar met Sammy Davis Jr (v. San Remo) de finale won, is dit jaar van de partij. De amazone kwalificeerde zich in Heroldsberg met Faustus (v. Falsterbo) voor de eindstrijd, door ruim 74% voor haar proef te noteren. Vorige week liet de combinatie nog van zich horen door op het nationale indoorconcours in Guxhagen-Dörnhagen naar 76.867% te rijden in de Grand Prix.

Deelnemers

De overige deelnemers die in Frankfurt in de baan verschijnen zijn: Heiner Schiergen met Carlos (v. Carabas), Marcus Hermes met Rovereto (v. Rousseau), Ninja Rathjens met Emilio (v. Earl), Louisa Lüttgen met Diva Noir (v. Diamond Hit), Uwe Schwanz met Hermes (v. Blue Hors Hotline) en Frederic Wandres met Duke of Britain (v. Dimaggio).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Reiterrevue

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook