Ga naar hoofdinhoud

Ingrid Klimke wint met Firlefranz traditionele ‘Optimum’ in Münster

Firlefranz Foto: Equitaris/Sabine Wegener

De 'Westfalen-Wappen' en 'Optimum' zijn traditiegetrouw de dressuurpaardenproeven voor drie- en vierjarigen op het Turnier der Sieger in Münster. Ingrid Klimke was met haar eigen Franziskus-zoon Firlefranz de beste in het Optimum voor vierjarigen met een 8.6. Scalino won onder Andrea Krehenwinkel de Westfalen-Wappen voor driejarigen.

Vorig jaar kocht Ingrid Klimke de Westfaler Firlefranz bij Holkenbrink. Met vader Franziskus heeft de Duitse amazone al de nodige successen geboekt, zoals de tweede plaats in de Nürnberger Burg Pokal-finale. Firlefranz, inmiddels geruind, treedt in de voetsporen van zijn vader met de overwinning in Münster. Voor de draf scoorde de vierjarige vos een 9.5 en met een totaal van 8.6 schreef het paar het Optimum op hun naam.

Winnaar sporttest

De Oldenburger hengst For Final (v. For Romance OLD), winnaar van de sporttest dit voorjaar, werd onder Stefanie Ahlert tweede met een gemiddelde van 8.5. Voor de aanleg kreeg de hengst van Leistungszentrum Lodbergen een 9.0.

Westfalen Woche

De derde plaats was voor Claudia Rüscher en de Westfaalse hengst Rosendiamant (v. Rohjuwel) met 8.4 gemiddeld. Vorige week was de hengst de beste vierjarige op de Westfalen Woche.

Driejarigen

Scalino onder Andrea Krehenwinkel was de beste driejarige. De zoon van Sir Heinrich uit Ehrentusch-moeder kwam uit op een totaal van 8.1. Equitop (v. Equitaris x Insterburg) werd tweede met 8.0. De Escolar-dochter Egalité (vm. Jazz Tim) werd derde met een gemiddelde van 7.4.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron St.Georg

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook