Ga naar hoofdinhoud

Interessante clinics tijdens finale Subli kampioenschap

Anne Meulendijks en MDH Avanti N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bezoekers van het KNHS-Subli Kampioenschap op zaterdag 20 december krijgen niet alleen de beste jonge dressuurpaarden van Nederland voorgeschoteld. Het wedstrijdprogramma wordt afgewisseld met clinics en demonstraties. Dinja van Liere presenteert haar topper Duval’s Capri Sonne Jr. en Alex en Diederik van Silfhout tonen met behulp van diverse combinaties in vogelvlucht de opleiding van een jong dressuurpaard tot en met het Grand Prix-niveau.

In de demonstratie van Stal van Silfhout uit Lunteren komt Diederik in de baan met de KWPN-hengst Expression (v. Vivaldi). Femke Beljon toont haar tienjarige merrie en ‘Subli-topper’ Zoraïda (v. Painted Black) onder het zadel. De combinatie bereidt zich momenteel voor op de Zware Tour. Als zesjarige werd de zwarte merrie vierde in de finale van het KNHS-Subli Kampioenschap. In 2013 en 2014 eindigden ze als vierde op het NK in de Lichte Tour en begin dit jaar werden ze derde in de finale van Lichte Tour op Jumping Amsterdam.
Ook Anne Meulendijks maakt haar opwachting met haar troef President’s MDH Avanti (v. United). De combinatie is tweevoudig Europees kampioen en werd dit jaar Nederlands kampioen bij de Young riders. Als vijfjarige won Avanti bovendien het KNHS-Subli Kampioenschap.

Met Duval’s Capri Sonne Jr. (v. Rhodium) gooit Dinja van Liere dit jaar hoge ogen. De succesvolle combinatie komt op 20 december speciaal naar Ermelo voor een clinic. De inmiddels zevenjarige hengst werd als vierjarige vierde in de finale van het KNHS-Subli Kampioenschap. Als vijfjarige won Capri Sonne brons op het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden. Sindsdien heeft de zwarte krachtpatser zich geweldig ontwikkeld en werd hij onlangs verrichtingskampioen bij het KWPN en is hij eveneens goedgekeurd bij het AES. Dit jaar werd hij Indoorkampioen ZZ-Licht en won hij de klasse ZZ-Zwaar op het NK. Onlangs maakte het duo het debuut in de internationale Lichte Tour en werden de eerste wedstrijden al winnend afgesloten, met in de kür op het CDI in Roosendaal een percentage van 76,425%.

Programma KNHS-Subli Kampioenschap
Op zaterdag 20 december vindt op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de finale plaats van het KNHS-Subli Kampioenschap voor vier-, vijf- en zesjarige dressuurpaarden. Toegang en parkeren is gratis. Alle wedstrijden zijn live te volgen op www.clipmyhorse.tv.

9:50 uur            Vrije proef vijfjarigen (12)
12:15 uur          Vrije proef zesjarigen (10)
14:30 uur          Finale vierjarigen (18)
17:45 uur          Demonstratie ‘Subli toppers’ met Alex en Diederik van Silfhout
18:30uur           Finale vijfjarigen (beste 5)
19:20 uur          Show Dinja van Liere en Duval’s Capri Sonne Jr.
20:00 uur          Finale zesjarigen (beste 5)
20:50 uur          Einde programma

Bron: KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook