Ga naar hoofdinhoud

IPS Andretti maakt winnend Lichte Tour-debuut met Jorinde Verwimp

Andretti onder Theo Hanzon

De KWPN-hengst IPS Andretti (Special D x Sandro Hit) heeft afgelopen weekend succesvol zijn debuut gemaakt in de Lichte Tour. De zwarte hengst van IPS Horse Group kwam in het Belgische Jeneffe aan de start in de  Prix St. George onder het zadel van de Belgische amazone Jorinde Verwimp en wist dit debuut om te zetten in een klinkende overwinning met een score van 71,65%.

IPS Andretti staat in training bij Anky van Grunsen, die de tienjarige hengst opleidt voor het hogere werk. Haar pupil Jorinde Verwimp, regerend Belgisch kampioen young riders en winnaar van de individuele bronzen medaille op het EK young riders in Arezzo, reed IPS Andretti vorige week op een oefenwedstrijd. Door het goede gevoel werd besloten de combinatie nog datzelfde weekend officieel te laten debuteren, wat resulteerde in een harmonieuze en nagenoeg foutloze proef.

Als jong paard werd IPS Andretti succesvol uitgebracht door Theo Hanzon. De toenmalige combinatie behaalde verschillende overwinningen in de KWPN Hengstencompetitie.

Bron: Horses.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook